close search results icon

Προσωπικός γιατρός: Βήμα βήμα το κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού – Σχεδόν 5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένοι

Προσωπικός γιατρός: Βήμα βήμα το κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού – Σχεδόν 5 εκατ. πολίτες εγγεγραμμένοι

Σε αναζήτηση κινήτρων για αύξηση της συμμετοχής γιατρών στον προσωπικό γιατρό βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, με τις εγγραφές των πολιτών να συνεχίζονται και τη νέα μεταρρύθμιση να διευρύνεται.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον “Αθήνα 9,84” προανήγγειλε επιπλέον κίνητρα προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που συμμετέχουν ως προσωπικοί γιατροί. Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους επαγγελματικούς συλλόγους των γιατρών προκειμένου να αποφασιστεί ένα πλαίσιο κινήτρων με βάση και το τι θέλουν οι ίδιοι οι γιατροί. Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού ξεκίνησε με γενικούς γιατρούς και παθολόγους, όμως στη συνέχεια το υπουργείο Υγείας έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής ακόμη δέκα ιατρικών ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, κ.ά. Σκοπός είναι η εξυπηρέτηση χρονίως πασχόντων, οι οποίοι έτσι και αλλιώς επισκέπτονται συχνά τον ειδικό γιατρό για το νόσημά τους, συνεπώς μπορούν παράλληλα να τον έχουν ως τον προσωπικό τους γιατρό που θα τους κατευθύνει στο Σύστημα Υγείας αναλόγως τις εξετάσεις που θέλουν να διενεργήσουν ή το ζήτημα υγείας που τους απασχολεί.

Το σύνολο των προσωπικών γιατρών σήμερα είναι 3.398, από τους οποίους οι 2.244 είναι γιατροί της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ και οι 1154 είναι ιδιώτες γιατροί. Σε προσωπικό γιατρό έχουν εγγραφεί 4.822.108 πολίτες, ενώ υπάρχουν 1.540.236 διαθέσιμες θέσεις για εγγραφή. Παράλληλα, τα ραντεβού που έχουν κλειστεί έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας, στην ίδια συνέντευξή του, έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι “στην προηγούμενη προσπάθεια σε διάστημα 4ετίας είχαν εγγραφεί 1.5 εκατ. πολίτες και 700 γιατροί”. Όπως πρόσθεσε: “Πολλοί ιδιώτες γιατροί με έσοδα 60 χιλιάδες ευρώ ετησίως δίσταζαν να μπουν στο θεσμό και να συνεργαστούν με το δημόσιο. Το έκαναν όμως σε ποσοστό 40% κι αυτό δείχνει πως είμαστε σε ένα δρόμο”.

Προσωπικό γιατρός: Βήμα βήμα το κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού

Η ηλεκτρονική διαδικασία κλεισίματος ραντεβού έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της πλατφόρμας των ραντεβού του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα για το κλείσιμο ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:

O πολίτης μεταβαίνει στην ιστοσελίδα https://ehealth.gov.gr/p-rv/p (μεταφέρεται εκεί και μέσω της ιστοσελίδας gov.gr και επιλέγει την επιλογή “Είσοδος με κωδικούς TaxisNet (Άυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ραντεβού)”. Με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν απαιτείται πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου για την είσοδο στην υπηρεσία.

Εισέρχεται με τους κωδικούς TaxisNet.

Εισάγει τον ΑΜΚΑ του.

Επιβεβαιώνει τα στοιχεία του.

Επιλέγει στο μενού που του εμφανίζεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες την επιλογή “Νέο Ραντεβού με τον Προσωπικό μου Ιατρό”.

Στην συνέχεια ο πολίτης βλέπει τις διαθέσιμες ώρες για ραντεβού με βάση το πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού του και επιλέγει την μέρα και ώρα που επιθυμεί.

Τέλος, ο πολίτης διαλέγει την συγκεκριμένη ώρα που επιθυμεί να κλείσει το ραντεβού του και το δεσμεύει.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ