close search results icon

Πρόταση για τους κάδους και τα σκουπίδια στο κέντρο των Γιαννιτσών

Τι αναφέρει δημότης που απευθύνθηκε στο pellanews.gr

Δημότης της πόλης των Γιαννιτσών, απευθυνόμενος στο pellanews.gr με φωτογραφίες και συγκεκριμένες προτάσεις για την κατάσταση αναφέρει τι γίνεται στον Πεζόδρομο και μάλιστα τις Κυριακές. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μας έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, κάτι το οποίο σαφώς και πρέπει να αναζητηθεί μία λύση. 

Η επιστολή του δημότη αναφέρει τα εξής:

Αυτή είναι η εικόνα κεντρικού σημείου της πόλης των Γιαννιτσών την Κυριακή 20//11/2022.(Μπορείτε να δείτε και πίσω στο κατάστημα την διαφήμιση για την black friday).
Αυτή είναι και η εικόνα που αντικρίζει ο κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης κάθε Κυριακή.

img-20221120-1538271.jpg
(Για του λόγου το αληθές μπορώ να ανεβάζω φωτογραφίες κάθε εβδομάδα).
Κι όχι μονό σε αυτό το σημείο, αλλά και λίγο πιο κάτω, σε ανάλογο κεντρικό σημείο, απλώς εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.
Αυτό συμβαίνει εδώ και καιρό με τους πράσινους( υπογειοποιημένους) κάδους, ενώ τελευταία δεν αδειάζουν τακτικά ούτε τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, όπως γινόταν ως τώρα, κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα...

Έχω επικοινωνήσει επανειλημμένα με τον δήμο.
Η άποψή τους είναι ότι φταίνε οι καταστηματάρχες,(ο κύριος όγκος απορριμμάτων σε αυτά τα σημεία προκύπτει από εστιατόρια, καφέ κλπ), διότι πρώτον δεν κάνουν σωστή ανακύκλωση και πετάνε κάποια ανακυκλώσιμα υλικά στον πράσινο κάδο, και δεύτερον όταν βλέπουν ότι έχει γεμίσει ο κάδος δεν πάνε σε κάποιον άλλο πιο μακριά για να πετάξουν τα σκουπίδια.
Εγώ πιστεύω ότι φταίει ο κακός σχεδιασμός. Είναι προφανές ότι ένας πράσινος και ένας μπλέ κάδος δεν είναι αρκετοί εκεί. Θα έπρεπε, όπως έχει γίνει ας πούμε στην Παύλου Μελά, να έχουν κατασκευαστεί δύο πράσινοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, και να έχουν τοποθετηθεί δύο μπλε.
Κυρίως όμως φταίει ο κακός προγραμματισμός. Διότι οι πράσινοι κάδοι αδειάζουν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, το πρωί.

Όπως αντιλαμβάνεστε την Τετάρτη αλλά και την Παρασκευή όγκος των απορριμμάτων που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύ μικρός(τα απορρίμματα φτάνουν σε ύψος το μέσον του κάδου περίπου).Διότι έχουν μεσολαβήσει μόνον δύο ημέρες(Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη -Πέμπτη αντίστοιχα)και μάλιστα χαμηλής-μέτριας κίνησης για τα καταστήματα. Ενώ έπειτα, ο κάδος γεμίζει όσο διαρκεί η Παρασκευή, το Σάββατο και η Κυριακή, τρείς δηλαδή ημέρες και μάλιστα υψηλής κίνησης για τα προαναφερθέντα καταστήματα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίζει.
Σε πρόταση μου λοιπόν να αδειάζουν οι κάδοι π.χ Τρίτη, Παρασκευή, Κυριακή ή Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο ή εν πάσει περιπτώσει με οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό θα έλυνε το πρόβλημα, η απάντηση που πήρα ήταν ότι ...δεν τους βολεύει.
Ελπίζω, αν θέλετε κι εσείς, να αναδείξετε το πρόβλημα αυτό, με την ελπίδα να λυθεί και να σταματήσουν αυτές οι επικίνδυνες για την υγεία και άκρως αντιαισθητικές εικόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ