close search results icon

Πρωτιά για το κοκορέτσι στα πιο δημοφιλή πιάτα με εντόσθια

Πρωτιά για το κοκορέτσι στα πιο δημοφιλή πιάτα με εντόσθια

Στην πρώτη θέση με βαθμολογία 4,6 βρίσκεται το κοκορέτσι, στην 20ή με βαθμολογία 4 τα φρυγαδέλια

Την πρώτη θέση στον κόσμο σε ότι αφορά τα πιάτα που φτιάχνονται από εντόσθια βρίσκεται το κοκορέτσι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tasteatlas.com, το οποίο παρουσίασε τα 50 κορυφαία πιάτα παγκοσμίως που φτιάχνονται από εντόσθια, δύο ελληνικά εδέσματα βρίσκονται μέσα στη λίστα, που προέκυψε από βαθμολόγηση του κοινού.

fybqdpfwiaqpsn6.jpg


Όπως αναφέραμε, το κοκορέτσι με βαθμολογία 4,6 βρίσκεται στην πρώτη θέση, με το tasteatlas να αναφέρει:

«Το κοκορέτσι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού που κόβονται σε μικρά κομμάτια, καρυκευμένα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, τα εντόσθια καλύπτονται με λίπος για να κρατήσουν τα κομμάτια στη θέση τους και σουβλίζονται πάνω στα κάρβουνα.

Παραδοσιακά καταναλώνεται ως ορεκτικό ή μεζές την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα. Αν και συνδέεται με το Πάσχα, συνήθως μπορεί να το βρει κανείς όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα. Το κοκορέτσι είναι επίσης δημοφιλές σε όλα τα Βαλκάνια και το όνομα του πιάτου προέρχεται από την αλβανική λέξη kukurec, που σημαίνει πατσάς».

Στην 20ή θέση το φρυγαδέλι

Στη λίστα περιλαμβάνεται και δεύτερο ελληνικό πιάτο, το φρυγαδέλι με βαθμολογία 4, για το οποίο η σελίδα αναφέρει:

Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο παρασκευάζεται με κομμάτια μοσχαρίσιου συκωτιού που είναι καρυκευμένα και τυλιγμένα σε λίπος αρνιού. Στη συνέχεια το συκώτι σουβλίζεται και ψήνεται στα κάρβουνα. Το φρυγαδέλι συνδέεται παραδοσιακά με τα νησιά του Ιονίου, δηλαδή τη Λευκάδα, και συνήθως το απολαμβάνουν ως ορεκτικό ή μεζέ που συνήθως συνοδεύεται με χυμό λεμονιού και χωριάτικο ψωμί στο πλάι».

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ