close search results icon

Πρωτοδικείο Γιαννιτσών SOS: Φωνή...λαού και δικαιοσύνης!

Πλημμύρισε η αίθουσα δημοτικού συμβουλίου από δικηγόρους, εκπροσώπους όλων των επαγγελματικών κλάδων, φορέων, συλλόγων και κόσμου. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγα περισσότερα ειπώθηκαν σήμερα. Το πόσο τραγική θα είναι η κατάσταση αν υποβαθμιστεί τελικώς το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, με όλη τη "χάρτα" των δικαστικών υπηρεσιών που υπάρχει, τότε τα πράγματα θα είναι άσχημα για την περιοχή του Δήμου Πέλλας, που ήδη έχει αποδομηθεί με μια σειρά υπηρεσιών. 

Η συνεδρίαση-διαβούλευση με ανοιχτό χαρακτήρα, σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έδειξε ότι όλοι έχουν καταλάβει πλέον, οτι, όπως είπε και ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης "γίνει χωρίς καμία λογική", είτε όπως είπε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Χρήστος Τανάσκος "έστω και μισή υπηρεσία να φύγει, θα αποτελεί ήττα", η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη "υπολειτουργούσα" σε δημόσιες υπηρεσίες πόλη των Γιαννιτσών και ευρύτερα για τον Δήμο Πέλλας. 

Ήταν όμως όλοι εκεί. Σύλλογοι, φορείς, πολίτες των Γιαννιτσών, που πλημμύρισαν την αίθουσα, με τους αγρότες και τα τρακτέρ τους στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου να τραβούν την προσοχή όλων όσων περνούσαν έξω από το Δημαρχείο, στέλνοντας μήνυμα οτι δεν δέχονται αυτό που προφανώς πάει, πήγαινε αλλά δεν θα γίνει τελικά (όπως διαβεβαίωσαν και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, δίδοντας μια νότα αισιοδοξίας περί εξαίρεσης της περιοχής των Γιαννιτσών, μαζί με 2-3 ακόμη σε όλη την Ελλάδα, λόγω της πληθυσμιακής και γεωγραφικής ιδιαιτερότητας του Δήμου Πέλλας και των Γιαννιτσών). 

005.jpg
001.jpg
006.jpg
007.jpg
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας Γιώργος Σιδηρόπουλος
009.jpg
010.jpg
022.jpg
023.jpg
012.jpg
014.jpg
015.jpg
017.jpg
019.jpg
020.jpg
026.jpg
021.jpg

Ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Χρήστος Τανάσκος (που αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό, στις πανελλήνιες "πρωτοπορίες" και αξίες των ειρηνοδικείου και πρωτοδικείου Γιαννιτσών, έγιναν παρεμβάσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Στάθη Καστερίδη και Γρηγόρη Στάμκου, καθώς και από εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων, δικηγόρων, εκπροσώπων συλλόγων κ.α.), ενώ παρεμβάσεις έγιναν και από τους Βουλευτές που ήταν παρόντες είτε διαζώσης είτε δαδικτυακά μέσω monitor (ο Λ. Βασιλειάδης βρέθηκε στην αίθουσα, ο Γ. Καρασμάνης μίλησε δια της οθόνης, όπως και η Θ. Τζάκρη επίσης, ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτης έστειλε επιστολή, ενώ στην αίθουσα υπήρχε και εκπρόσωπος του).

Οι Βουλευτές αναφέρθηκαν σε επαφές της "τελευταίας στιγμής" ουσιαστικά, έχοντας λάβει θετικές απαντήσεις για κατ' εξαίρεση εφαρμογή του σχεδιασμού όσον αφορά το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, λόγω της γεωγραφικής και πληθυσμιακής ιδιαιτερότητας που υπάρχει, όπως προαναφέρθηκε. 

Μάλιστα, για να μην υπάρξει σύγχυση περί κάποιας "κόντρας" γεωγραφικού χαρακτήρα (Γιαννιτσών-Έδεσσας), ο κ. Φουντουκίδης τόνισε δις, πως και η πλευρά της Έδεσσας δεν επιθυμεί και είναι αντίθετη στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, διότι αυτό θα βλάψει τις υπηρεσίες της Πέλλας, λόγω υπερβολικού φόρτου και χάους που θα επέλθει. 

Δεν θα συμμαζευτούν τα πράγματα, θα χαθεί η γρήγορη διεκπεραίωση των υποθέσεων και πολλών γραφειοκρατικών ζητημάτων, στα οποία η Πέλλα πάει καλά σε ρυθμό (όπως σημείωσε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη).  

029.jpg
030.jpg
031.jpg

Ο κ. Καρασμάνης καθησυχάζοντας τους παριστάμενους, σημείωσε οτι το σχέδιο, ο χάρτης που υπάρχει είναι ένα οδηγός χωρίς τελική μορφή, οπότε οι επαφές που υπήρξαν έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν "κλειδί", με την σημαντική προσθήκη οτι ο Νομός μπορεί να κινηθεί σε ευρύτερα σε τέτοια πλαίσια καθώς έχει χαρακτηριστεί εδώ και χρόνια "παραμεθόριος" και "προβληματικός", λόγω συγκεκριμένων στοιχείων και προϋποθέσεων. 

Σημαντική η παρέμβαση από πλευράς εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης, οι οποίοι εξέδωσαν κείμενο-ψήφισμα και το οποίο θα κοινοποιηθεί σε όλους και το οποίο ανεγνώσθη από τον εκπρόσωπο τους Μπάμπη Γεωργιάδη και ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά. 

018.jpg
016.jpg

Ίδωμεν μετά απ' όλα αυτά; Ίδωμεν και αναμένομεν. 

Πάντως οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους από τα καθήκοντα τους και αναμένεται να κλιμακώσουν περισσότερο τη μορφή των κινητοποιήσεων τους, έχοντας όπως περίτρανα φάνηκε, την υποστήριξη ολόκληρης της πόλης και της περιοχής.




















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ