close search results icon

Πρώτη συνάντηση Μπακογιάννη- Δούκα την Παρασκευή

Ξεκινάει φορτσάτος με καθαρισμό φρεατίων και αντιπλημμυρική θωράκιση της πρωτεύουσας. 

Άμεση προτεραιότητα του Χάρη Δούκα θα είναι από την 1η Γενάρη ο καθαρισμός των φρεατίων και η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Γι’ αυτό και ζήτησε συνάντηση με τον απερχόμενο Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη τον οποίο θα συναντήσει την Παρασκευή. Στόχος του είναι στους μήνες που μεσολαβούν μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του, να μπορέσουν σε απόλυτη συνεργασία με τον κ. Μπακογιάννη να προχωρήσουν σε αυτά τα κρίσιμα έργα, για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ανοίγοντας το φάκελο της ασφάλειας του πολίτη υποστηρίζει ότι το αίσθημα της ανασφάλειας μπορεί να σπάσει, ενισχύοντας τον φωτισμό, τη δημοτική αστυνομία, με τη συνεργασία δημοτικής και ελληνικής αστυνομίας. Όσον αφορά στην χρήση των καμερών θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν, όπως λέει, κάποια ζητήματα: «Ποιος μαγνητοσκοπεί, ποιος κρατάει το υλικό της καταγραφής, για πόσο διάστημα και που μπαίνουν οι κάμερες. 

Εάν η Ελληνική Αστυνομία αποφασίσει ότι πρέπει να μπουν σε συγκεκριμένες περιοχές, με συγκεκριμένη διαδικασία και σε συμφωνία με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να το συζητήσουμε. Π.χ. σε παιδικές χαρές απαγορεύεται. Οι κάμερες είναι ένα σημαντικό επικουρικό μέσο και στην πολιτική βάζουμε προτεραιότητες. 

Η ασφάλεια είναι η αστυνόμευση, αλλά και η κοινωνική ένταξη, η οποία εάν δεν προχωρά δημιουργούνται συνθήκες γκετοποίησης και αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Για αυτό θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τους χρήστες, με την αστεγία, με την αόρατη αστεγία. 

Στον Άγιο Παύλο, υπάρχουν πολλοί χρήστες και δεν μπαίνουν στις δομές, γιατί δεν υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί. Θέλουμε ασφάλεια με ελευθερία και δημοκρατία».

πηγή: airetos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ