close search results icon

QatarGate: Εκτός φυλακής ένας από τους τέσσερις προφυλακισμένους

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε. 

QatarGate: Εκτός φυλακής ένας από τους τέσσερις προφυλακισμένους

Ανατροπή για έναν εκ των τεσσάρων προφυλακισμένων για το μεγάλο σκάνδαλο που πλήττει Βρυξέλλες και Στρασβούργο, καθώς η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την αποφυλάκιση του Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα.

Όπως μεταδίδει το Politico δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι στον Ταλαμάνκα, ενώ δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο.

Ο Φίγκα Ταλαμάνκα ήταν ένας εκ των τεσσάρων που έχουν προφυλακιστεί, ενώ η μέχρι στιγμής ποινική του μεταχείριση έχει περάσει από… χίλια κύματα.

Αρχικά για τον Ταλαμάνκα είχε αποφασιστεί να παραμείνει εκτός φυλακής με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όμως, μετά από έφεση Βέλγου εισαγγελέα η απόφαση άλλαξε, τον Δεκέμβρη, και ο Ταλαμάνκα παρέμεινε στη φυλακή.

Πλέον, μόνο ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της παραμένουν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου ο Παντσέρι, που θεωρείται εγκέφαλος του σκανδάλου, συμφώνησε να συνεργαστεί με τις βελγικές αρχές και έχει αρχίσει να προβαίνει σε αποκαλύψεις.

Η απόφαση για τον Ταλαμάνκα έρχεται μια ημέρα μετά την απόφαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να άρει την ασυλία των Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, ανοίγοντας τον δρόμο για ανάκρισή τους από τις βελγικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ