close search results icon

QatarGate: Ελεύθερος ο Παντσέρι – Βγαίνει με βραχιολάκι από τη φυλακή

Τον Ιανουάριο, ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε με την ομοσπονδιακή εισαγγελία ένα υπόμνημα μετανοίας.

Ο Αντόνιο Παντσέρι πλέον τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (6/4). Πρόκειται για τον καθ’ ομολογία εγκέφαλο του σκανδάλου QatarGate.

Την είδηση για την αποφυλάκιση Παντσέρι, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Laurent Kennes στο RTBF. Τις επόμενες ώρες ή μέρες ο Παντσέρι θα έπρεπε να βγει από τη φυλακή, καθώς είχε στερηθεί την ελευθερία του από τις 9 Δεκεμβρίου, σχεδόν εδώ και τέσσερις μήνες, σημείωσε η Le Soir.

Τότε ήταν που οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, υπό την ηγεσία του δικαστή Κλεζ, είχαν ανακαλύψει περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά στο διαμέρισμα του Παντσέρι. Ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι αποτελούσαν τα χρήματα καρπό της διαφθοράς τριών κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: του Μαρόκου, του Κατάρ και της Μαυριτανίας.

Τον Ιανουάριο, ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε με την ομοσπονδιακή εισαγγελία ένα υπόμνημα μετανοίας. Έτσι, ο νόμος του επέτρεψε να επωφεληθεί από τις διαπραγματεύσεις για μια μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα για πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα ή τα αδικήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.

πηγή: indicator.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ