close search results icon

Ραχήλ Αλεξανδρίδου – έτοιμη να λάμψει πλάι στον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ

Ραχήλ Αλεξανδρίδου – έτοιμη να λάμψει πλάι στον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ

«Ήρθε η ώρα να λάμψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ» δήλωνε τον Μάιο του 2022 η Ραχήλ Αλεξανδρίδου στην Πέλλαnews σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εσωκομματικών διαδικασιών στην Πέλλα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αποτελέσματα που αναδείκνυαν τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ στον νομό αλλά και στη χώρα γενικότερα με την κα Αλεξανδρίδου να νιώθει δικαιωμένη για τη στάση που διατηρούσε όλα τα προηγούμενα «πέτρινα» χρόνια της παράταξης. Η γνωστή δικηγόρος της Σκύδρας ήταν η ήρεμη δύναμη του κινήματος την ώρα που άλλα στελέχη «αλλαξοπιστούσαν» ή συνδιαλέγονταν με κίνητρα το ιδίον όφελος. Η κα Αλεξανδρίδου, όμως, βάδιζε με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες που εκπορεύονται από τη λογική της προοδευτικής ταυτότητας που τη διακατέχει σ’ όλη την πορεία της πολιτικής δράσης της.

rahl-aleksandridou-pellanews2.jpg

Άλλωστε, οι πολίτες της Πέλλας ήταν αυτοί που την καθιέρωσαν στη συνείδηση των κεντροαριστερών δυνάμεων του τόπου, δίνοντας της την πρωτιά στις προηγούμενες εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ αναδεικνύοντας την ουσιαστικά στα στελέχη εκείνα που μπορούν να εκπροσωπήσουν την Πέλλα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η επαφή της Ραχήλ Αλεξανδρίδου με τους συμπολίτες της πηγάζει από την αγάπη της γι’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, όπως τον αποκαλεί, και που ποθεί να τον δει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται. Είναι αλήθεια ότι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ είχε ισοπεδώσει τα πάντα με την Ραχήλ Αλεξανδρίδου, όμως, να είναι αυτή που έσωσε την… κατρακύλα.

Και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που της δίνουν το πλεονέκτημα –και δικαιολογημένα- να βρεθεί στα έδρανα της Βουλής και να δώσει τον αγώνα για όλα αυτά που πιστεύει και επιθυμεί να πράξει για την Πέλλα, για την πατρίδα της. «Θα είμαι κοντά σας στα δύσκολα» σημείωνε μετά το τέλος των εκλογών του 2019 που την αναδείκνυαν με διαφορά πρώτη σε ψήφους με το ΚΙΝΑΛ. Έτσι κι έπραξε όλο αυτό το διάστημα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με ψυχραιμία, όπως είναι και το χαρακτηριστικό της… η ψύχραιμη Ραχήλ Αλεξανδρίδου!

Η παραπάνω δημοσίευση από την έντυπη Πέλλαnews της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τις επόμενες εβδομάδες, (στις 22 ή στις 29 Ιανουαρίου) θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, την πλειοψηφία των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενόψει των εκλογών.

Η εκδήλωση θα είναι αμιγώς πολιτική με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς η Χ. Τρικούπη μπαίνει σε σπριντ εκλογικού σχεδιασμού.

Ήδη ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, αναζητούν χώρο για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς θέλουν να ξεφύγουν από την συνηθισμένη αίθουσα ξενοδοχείου και να έχει ένα πιο ιδιαίτερο συμβολισμό. 

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr στην πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση, η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τον Βαγγέλη Αργύρη, θα παρουσιάσει ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου 70-80%) από τους υποψήφιους σε όλη τη χώρα. Ως είθισται φυσικά, τις «εκπλήξεις» και τα λαμπερά ονόματα καθώς και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα τα παρουσιάσει σε χρόνο πιο κοντά στις εκλογές. Η κατανομή των εδρών με βάση τη νέα απογραφή ξεκαθάρισε το τοπίο και στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν να κάνουν εκπλήξεις σε μια σειρά από περιφέρειες (Β’ Πειραιά, Εύβοια, Λέσβο, νότια Αθήνα κ.α).

«Σημαντικό δεν είναι το πόσοι αλλά το ποιοι» έλεγαν με νόημα στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη εξηγώντας ότι το ζήτημα είναι οι υποψήφιοι θα πληρούν όλα τα κριτήρια που θέτει η ηγεσία του Κινήματος για να μην βρεθεί… προ εκπλήξεων. «Θέλουμε υποψήφιους με καθαρή στάση, άποψη και δυναμική στην κοινωνία» έλεγε άλλο κομματικό στέλεχος περιγράφοντας τα προαπαιτούμενα.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία της Χ. Τρικούπη έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου ανοίγματος στην κοινωνία μέχρι τις εκλογές, οι οποίες (σημειωτέον) θεωρεί ότι είναι πιθανότερο να γίνουν στις 28 Μαΐου και 2 Ιουλίου οι δεύτερες, παρά στις 9 Απριλίου. »Πρέπει να πάμε πόρτα-πόρτα» λένε χαρακτηριστικά επιτελείς του ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στην Πέλλα, μιας και δύο με τρία ονόματα θεωρούνται σίγουρα μέχρι στιγμής με την κα Αλεξανδρίδου να είναι μία εξ αυτών ενώ μην ξεχνάτε και τη σφήνα που επιδιώκεται με μεταγραφή από τα δεξιά! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ