close search results icon

Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για απόπειρα δολοφονίας δυο δημοσιογράφων

Μυστικές υπηρεσίες σαν σε ταινία...

Η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB ανακοίνωσε ότι απέτρεψε απόπειρες δολοφονίας εναντίον δύο διακεκριμένων δημοσιογράφων, από κυκλώματα που έδρασαν για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την FSB, συνελήφθησαν επτά ύποπτοι που στόχευαν να δολοφονήσουν τη διευθύντρια του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν και την παρουσιάστρια Ξένια Σομπτσάκ.

Σύμφωνα με ρωσική μυστική υπηρεσία, «Ρώσοι «νεοναζί» που δρούσαν για λογαριασμό της μυστικής υπηρεσίας του Κιέβου SBU, ήθελαν να σκοτώσουν την Σιμονιάν, η οποία είναι υποστηρικτής του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

Η Σόμπτσακ, από την άλλη πλευρά όμως, έχει σταθεί επικριτικά για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Το κίνητρο της υποτιθέμενης επίθεσης της παραμένει ασαφές.

Το RT μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο ένας νεαρός άνδρας με ένα μπλουζάκι με τις λέξεις “Waffen SS” ισχυρίζεται ότι δέχθηκε εντολή για τη δολοφονία των δυο δημοσιογράφων από Ουκρανούς. Ο 18χρονος, ο οποίος δίνει το όνομα και την ημερομηνία γέννησής του, περιγράφει την υποτιθέμενη εξέλιξη των γεγονότων.

Η Ουκρανία απέρριψε τους ρωσικούς ισχυρισμούς, αρνούμενη κάθε σχέση με την υπόθεση.

Ο σύμβουλος του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, Μιχάιλο Ποντόλιακ δήλωσε στην Unified Television στο Κίεβο ότι οι δυο δημοσιογράφοι «δεν παίζουν κανέναν ρόλο σε αυτό που συμβαίνει σήμερα – ούτε στο πλαίσιο του πολέμου συνολικά, αλλά ούτε στη Ρωσία γενικότερα, που έχει χάσει τη θέση της στο παγκόσμιο σκηνικό»

Η FSB αναφέρει επανειλημμένα ότι έχουν αποτραπεί δολοφονίες και ότι ύποπτοι που λέγεται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις για λογαριασμό των ουκρανικών υπηρεσιών έχουν συλληφθεί. Αυτό δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητο φορέα. Ωστόσο, δύο εξέχοντες εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης είχαν ήδη σκοτωθεί: τον Αύγουστο του περασμένου έτους η Ντάλια Ντούγκινα έχασε τη ζωή της σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου .

Στις αρχές Απριλίου επίσης, ο στρατιωτικός blogger Μαξίμ Φόμιν, γνωστός ως Βλάντεν Τατάρσκι σκοτώθηκε όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε ένα καφέ στην Αγία Πετρούπολη.

Τον Μάιο σημειώθηκε επίσης, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στον γνωστό συγγραφέα Ζαχάρ Πρίλεπιν, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο. Ο οδηγός του πέθανε, ο ίδιος ο Πρίλεπιν τραυματίστηκε σοβαρά.

«Mέλη της νεοναζιστικής ομάδας Paragraf-88»

Σύμφωνα με την FSB, “μέλη της νεοναζιστικής ομάδας “Paragraf-88” συνελήφθησαν στη Μόσχα και στην περιοχή Ριαζάν, για κατασκοπεία. Από τους υπόπτους κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ και φυσίγγια, μαχαίρια, υπολογιστές, ναζιστικές σημαίες και έντυπα. Οι άγνωστοι πελάτες λέγεται ότι τους υποσχέθηκαν 1,5 εκατομμύριο ρούβλια (14.800 ευρώ), ανά φόνο.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ