close search results icon

Ρωσία / Καταρρίφθηκε ουκρανικός πύραυλος – Τραυματίες από θραύσματα

Ο Πούτιν λέει οτι "η Μόσχα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις αλλά το Κίεβο αρνείται".

Ορωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε ουκρανικό πύραυλο τα θραύσματα του οποίου έπεσαν στην πόλη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να τραυματιστούν και κτίρια να υποστούν ζημιές, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας.

«Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον οικιστικών υποδομών στο Ταγκανρόγκ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram, προσθέτοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τον πύραυλο, τα θραύσματα του οποίου «έπεσαν στην πόλη».

«Ένας πύραυλος πιθανότατα εξερράγη στο κέντρο του Ταγκανρόγκ», δήλωσε στο Telegram ο Βασίλι Γκόλουμπεφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ, όπου βρίσκεται αυτή η πόλη των 250.000 κατοίκων.

«Μέχρι στιγμής, 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα», τόνισε, προσθέτοντας ότι ζημιές έχουν υποστεί ένα μουσείο και ότι έσπασαν τα παράθυρα πολυκατοικίας.

Όπως ανέφερε, εννέα άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα κτίριο να έχει μετατραπεί σε χαλάσματα.

Το Ταγκανρόγκ βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, στον δρόμο που οδηγεί στη Μαριούπολη, την ουκρανική πόλη που τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων μετά την πολιορκία της το 2022.

Περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, πιο βορειοδυτικά, ιδίως αυτή του Μπέλγκοροντ, γίνονται τακτικά στόχος ουκρανικών βομβαρδισμών.

Πούτιν: Η Μόσχα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις αλλά το Κίεβο αρνείται

Η επίθεση έγινε την ώρα που πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας – Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη, όπου, απαντώντας στον πρόεδρο της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μάχαματ, επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά ότι το Κίεβο αρνείται να συμμετάσχει σε αυτές.

Ο Μάχαματ δήλωσε ότι η Αφρικανική Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην ακεραιότητα και την κυριαρχία κρατών καθώς και στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων μέσω συμβιβασμού.

Το Κίεβο έχει δηλώσει ότι δεν έτοιμο να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, ενόσω η Ρωσία, που πριν από 17 μήνες εισέβαλε στη γειτονική της χώρα, έχει υπό τον έλεγχό της το ένα πέμπτο των ουκρανικών εδαφών.

Η Ρωσία έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι όποιες συνομιλίες πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτές τις «νέες πραγματικότητες».

πηγή: tvxs.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ