close search results icon

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ιατροδικαστής που «αθωώνει» την 34χρονη για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ιατροδικαστής που «αθωώνει» την 34χρονη για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Επιμένει στην αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία έκανε «στροφή» στις απόψεις της για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ιατροδικαστής μίλησε το πρωί της Πέμπτης για την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, για τους οποίους κατηγορείται η μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως επεσήμανε η ιατροδικαστής μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν είναι τεχνική σύμβουλος της κατηγορούμενης και δεν θα αμειφθεί από τον Αλέξη Κούγια ή την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά συμμετέχει στην δημόσια συζήτηση για την υπόθεση και θα πάει να καταθέσει στο δικαστήριο, καθώς από την πρώτη στιγμή, ως έχουσα δημόσιο βήμα, είχε αναφερθεί πολλάκις στην υπόθεση και πλέον αισθάνεται υποχρεωμένη να καταθέσει τις απόψεις της, μετά και την ανάγνωση της δικογραφίας με τις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες.

Η κ. Δημακοπούλου σημείωσε πως αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας και «με βάση όσα γράφουν η εταιρεία παραγωγής της, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλοι ιατροδικαστές στο εξωτερικό σχετικά με την κεταμίνη, η ποσότητα που έχει βρεθεί στο σώμα του παιδιού είναι σε απόλυτα θεραπευτική συγκέντρωση».

«Η κεταμίνη δόθηκε από τους γιατρούς»

«Έχει δοθεί περίπου 20 -30 λεπτά πριν εκπνεύσει το κορίτσι. Αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα ότι πριν την ανάνηψη, έχει γίνει προσπάθεια να διασωληνωθεί το παιδί, έχει γίνει μυοχαλάρωση και σε αυτό το στάδιο θεωρώ ότι έχει δοθεί η κεταμίνη από τους γιατρούς», είπε η ιατροδικαστής.

Αν και ρωτήθηκε, δεν απάντησε ευθέως στο ερώτημα «γιατί οι γιατροί δεν παραδέχονται ότι έχουν χορηγήσει κεταμίνη;», η κ. Δημακοπούλου ανέφερε ότι «Επί 9 μήνες το παιδί δεν σιτίζεται από το στόμα καθόλου, είναι ένα παιδί σε καχεξία, οι γονείς οι ίδιοι είπαν στους γιατρούς: “κάντε γαστροστομία, βάλτε βηματοδότη ότι χρειαστεί για να μην πεθάνει το παιδί”».

«Έχει χάσει τα δύο αδέλφια του λίγο καιρό πριν, υπάρχει στο σπίτι η κρίση με τους τσακωμούς για τον χωρισμό των γονέων. Το παιδί κάνει κρίση ένα βράδυ και εισάγεται στο νοσοκομείο. Υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις για λοίμωξη, οι γιατροί κάνουν λόγο για γαστρεντερίτιδα και όταν ετοιμάζονται να διώξουν το παιδί, κάνει ένα συγκοπτικό επεισόδιο και δεν ανανίπτει μέσα σε 15 λεπτά, οπότε αμέσως επέρχεται η τοξική εγκεφαλοπάθεια, χάνει οξυγόνο ο εγκέφαλος και επέρχονται τα προβλήματα που είχε», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής, απαντώντας στο ερώτημα «γιατί όλα συμβαίνουν ενώ είναι μόνο του το κορίτσι με την μητέρα του;» και συμπλήρωσε ότι «έπαιρνε βαριά κατασταλτικά το παιδί».

Τέλος ρωτήθηκε η άποψη της για το κατά πόσον έχει ή όχι η Ρούλα Πισπιρίγκου εμπλοκή στον θάνατο των τριών παιδιών, η Ουρανία Δημακοπούλου είπε ότι «άπαξ και ιατροδικαστικά δεδομένα όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά είναι εναντίον κάθε τέτοιου σεναρίου, δεν έχω δικαίωμα ως άνθρωπος να κρίνω διαφορετικά».

in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ