close search results icon

Σ. Παπαδημοπούλου 1ο Λύκειο Γιαννιτσών: Με τα “δάκρυα” της Σμύρνης στην “λογοτεχνική” κορυφή της Ελλάδας!

Τώρα πια από πριγκίπισσα που ήταν πέρσι (2022), τη λες και "Βασίλισσα" φέτος!

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Ήταν καλοκαίρι του 2022. Να, τέτοιον καιρό που διανύουμε. Είχε την ίδια ζέστη, την ίδια υγρασία, τις ίδιες συνθήκες.

Στη ζωή της Σαββίνας όμως, υπήρξε ένας ίδιος, γνωστός γι’ αυτήν διαγωνισμός. Αλλά κάτι άλλαξε. Ο βαθμός δυσκολίας.

Ανάμεσα σε περισσότερα σχολεία και περισσότερους μαθητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό διεξήχθη ο 9ος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας Εφηβικού Διηγήματος. Το 2022 συμμετείχαν 1000 παιδιά, τώρα μιλάμε για 2500 μαθητές συνολικά! (δείτε εδώ: https://www.pellanews.gr/giannitsa-i-prigkipissa-tis-logotechnias-stin-ellada-apo-to-1o-lykeio-90246).

Κι όμως, η μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών Σαββίνα Παπαδημοπούλου κατάφερε και πάλι να βγει πρώτη, ανάμεσα σε όλα τα λύκεια της χώρας και τα ελληνικά της Ευρώπης που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό!

pavlos-sabbina-logotexnia-1035-foto-fMFX7.jpg
Δεύτερη φορά πρώτη σε λογοτεχνικό διαγωνισμό, αυτήν όμως με αυξημένο "βαθμό δυσκολίας". Η δική της Σμύρνη όμως, της έδειξε το δρόμο της πρωτιάς!

Αυτή τη φορά, το λογοτεχνικό «όπλο» της Σαββίνας, σε έναν διαγωνισμό που είχε ελεύθερο θέμα, ήταν η καταστροφή της Σμύρνης (ένα μαύρο ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και την ιστορία της), και το οποίο είχε τίτλο «Για ένα ποδήλατο».

Έτσι, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Σαββίνα Παπαδημοπούλου είναι η «πρωταθλήτρια» του Διαγωνισμού Λογοτεχνίας, μεσουρανώντας πάλι στο πεδίο του Εφηβικού Διηγήματος, στέλνοντας στα ουράνια τη σχολική μονάδα του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών, την πόλη και τον Δήμο Πέλλας!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ