close search results icon

Σάλος σε Έλληνες του εξωτερικού από email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Αρχικά οι παραλήπτες νόμιζαν ότι τα στοιχεία έχουν ληφθεί από τις κατά τόπους κοινότητες, αλλά...

Αναστάτωση σε πολλούς Έλληνες του εξωτερικού έχει προκαλέσει διαφημιστικό μέιλ από την νυν ευρωβουλευτή και υποψήφια ξανά της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Πολλοί τη ρωτούν, δημόσια και ιδιωτικά, πώς βρήκε τα στοιχεία τους, κατηγορώντας την ότι δεν έχει σεβαστεί το νόμο προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Αρχικά οι παραλήπτες νόμιζαν ότι τα στοιχεία έχουν ληφθεί από τις κατά τόπους κοινότητες, αλλά η μαζική αποστολή του μηνύματος σε Έλληνες ψηφοφόρους από διαφορετικές χώρες οδηγούν σε κάτι πιο «κεντρικό».


Η αγανάκτηση αυξάνεται καθώς οι παραλήπτες του ηλεκτρονικού μηνύματος εκτιμούν ότι τα στοιχεία τους έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή κεντρικά: σε Έλληνες που έχουν εγγραφεί για την επιστολική ψήφο τώρα, αλλά και για όσους είχαν ψηφίσει στο εξωτερικό στις προηγούμενες εκλογές.

Πάντως, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είναι η μόνη υποψήφια που χρησιμοποίησε αυτά τα δεδομένα. «Η κίνηση αυτή υποσκαπτει και την προσπάθεια της κυβέρνησης για την προώθηση της επιστολικής ψήφου», είπε στην «Εφ.Συν.» χαρακτηριστικά Έλληνας του εξωτερικού.

πηγή: efsyn.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ