Σαν Σήμερα
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 9 Μαρτίου.
1144 Πεθαίνει ο πάπας Σελεστίνος Β, ο οποίος παρέμεινε στο παπικό θρόνο μόνο πέντε μήνες.
1454 Γεννιέται στη Φλωρεντία ο Ιταλός εξερευνητής Αμέριγκο Βεσπούτσι, από τον οποίο πήρε το όνομά της η αμερικανική ήπειρος.
1497 Σαν σήμερα καταγράφεται η πρώτη αστρονομική παρατήρηση του Κοπέρνικου.
1500 Ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Καμπράλ με 13 πλοία αφήνει τη Λισαβόνα για τις Ινδίες. Στο ταξίδι του αυτό θα ανακαλύψει τη Βραζιλία.
1824 Αρχίζει ο πρώτος εμφύλιος πόλεμος των επαναστατημένων Ελλήνων.
1921 Γεννιέται ο ηθοποιός Δημήτρης Χορν [θαν. 16/1/1998]
1925 Σαν σήμερα γεννιέται ο Μανώλης Αναγνωστάκης, Έλληνας ποιητής. (Θαν. 23/6/2005)
1956 Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος εκτοπίζεται από τους Άγγλους στις Σεϋχέλλες ως τρομοκράτης.
1959 Η κούκλα Barbie εμφανίζεται για πρώτη φορά στα αμερικανικά καταστήματα. (ΦΩΤΟ)
1992 Πεθαίνει ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μεναχέμ Μπεγκίν, που είχε υπογράψει τη συνθήκη ειρήνης με την Αίγυπτο στο Καμπ Ντέιβις και είχε βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης.
1995 Τη διαφωνία της με την όλη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εκφράζει η ΓΣΕΕ, αποφασίζοντας κινητοποιήσεις.
2014 Σαν σήμερα με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ολοκληρώθηκε η σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, κατά την οποία αναγνώσθηκε το κοινό μήνυμα των Προκαθημένων με τα θέματα που τους απασχόλησαν, τις αποφάσεις και προτάσεις.
πηγή:dogma.gr