close search results icon

Σαββίνα Παπαδημοπούλου Γιαννιτσά: "Κατέκτησε ευγενικά" την Ευρώπη με το νέο της λογοτεχνικό κείμενο!

Για 2η φορά πανευρωπαϊκή πρωτιά για τη νέα συγγραφέα που έβγαλε 1η και την Ελλάδα! 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Η Παπαδημοπούλου Σαββίνα συνεχίζει να βρίσκεται τον «θρόνο» της, ως «Βασίλισσα της λογοτεχνίας», καθώς από το παρελθόν οι βραβεύσεις και οι διακρίσεις, συνοδεύουν την παλαιά μαθήτρια λυκείου και σήμερα φοιτήτρια πια.

Αυτή τη φορά κέρδισε τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Αμβούργου και πήρε την 1η θέση στο διαγωνισμό λογοτεχνίας με τίτλο «Euro Circles».

Κατ’ επέκτασιν η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση με την συγγραφέα μας, ενώ στη 2η θέση αφήσαμε τη χώρα των «ξωτικών», την Ιρλανδία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και αναλυτικά.

Τον περασμένο Μάιο ανακοινώθηκε ο 1ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός “Euro Circles” του Αμβούργου και η Σαββίνα έστειλε το λογοτεχνικό της κείμενο με τίτλο, «Gentle people in my home town» - Ευγενικοί άνθρωποι στην πόλη μου».

Πήραν μέρος μόνο φοιτητές, από 17 χώρες της Ευρώπης, ηλικίας 18 έως 20 ετών.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 2 Νοεμβρίου.

Η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση με την Σαββίνα Παπαδημοπούλου, ενώ 2η αναδείχθηκε Ιρλανδία.

Είναι η δεύτερη φορά που η Σαββίνα βγαίνει πρώτη στην Ευρώπη (δείτε εδώ: (Δείτε εδώ: https://www.pellanews.gr/savvina-papadimopoyloy-me-to-talento-tis-pleon-stin-agkalia-ton-vryxellon-129322), κρατώντας πλέον ένα "σκήπτρο" που θα την οδηγεί και θα την σταθεροποιήσει στον χώρο της γραφής, που στρωμένος με "ροδοπέταλα" δεν είναι, είναι δύσκολος και απαιτητικός, αλλά έχει αποδείξει πως ο δικός της "κήπος" έχει μεγάλες δυνατότητες. 

Και το "Ευγενικοί άνθρωποι στην πόλη μου", απέδειξε οτι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο αποτελεί απόδειξη για τα παραπάνω αναφερόμενα. 

20230616-195922.jpg

Όσο για το έπαθλο; Χρυσάφι!

Η Σαββίνα κέρδισε με «το σπαθί» της ένα μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και μια εύφημο μνεία στο Δήμο Πέλλας.

Άλλωστε για «Ευγενικούς ανθρώπους» στα Γιαννιτσά έγραψε (πόσοι να είναι άραγε στην εποχή μας, αναρωτιέται η συγγραφέας, οι συμφοιτητές της, τα νέα παιδιά κι εμείς βεβαίως μαζί τους, ως μέσο ενημέρωσης).

Η βράβευση θα γίνει την άνοιξη του 2024, οπότε δεν γράφουμε τέλος, αλλά to be continue…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ