close search results icon

Σαββίνα Παπαδημοπούλου: Με το ταλέντο της πλέον στην "αγκαλιά" των Βρυξελλών!

Εκτόξευση με το "Για ένα ποδήλατο" για τη φοιτήτρια της παιδαγωγικής από τα Γιαννιτσά. Το "Μπαμπά μην τρέχεις" ήταν η πρώτη "προειδοποίηση" της μεγάλης εξέλιξης. 

Σαββίνα Παπαδημοπούλου: Με το ταλέντο της πλέον στην "αγκαλιά" των Βρυξελλών!

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Ξεκίνησε λέγοντας "Μπαμπά μην τρέχεις", με το πρώτο έπαινο που πήρε στην Ελλάδα, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, το καλοκαίρι του 2022.  Τότε ήταν μαθήτρια λυκείου, στην 3η τάξη.

Ακολούθησε το πρώτο βραβείο λογοτεχνίας σ΄ έναν διαγωνισμό μεγαλύτερου βεληνεκούς το 2023, πάλι καλοκαίρι (το έχει με την εποχή φαίνεται!) τον "Eurostories", όπου συμμετείχαν μαθητές από όλα τα ελληνόφωνα σχολεία της Ευρώπης. 

Πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος η Σμύρνη και το νέο μυθιστόρημα "Για ένα ποδήλατο". Στο μεταίχμιο, μεταξύ λυκείου και μετάβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλα αυτά, κάνοντας παράλληλα τη μετάβαση από "πριγκίπισσα της λογοτεχνίας" σε "βασίλισσα" μετά και τη νέα της επιτυχία, όπως είχε γράψει το pellanews.gr στα ρεπορτάζ που έκανα. 

Εκεί ήταν η μεγάλη εκτόξευση. Αλλά τώρα, τα πράγματα αλλάζουν πολύ. Για ποια όλα αυτά; 

screenshot-9-4oqFL.png
Μαθήτρια λυκείου το 2022, όταν τους "προειδοποίησε" για το ταλέντο της με το "Μπαμπά μην τρέχεις".

Η φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό πλέον, Σαββίνα Παπαδημοπούλου από τα Γιαννιτσά, έκανε τις Βρυξέλλες να στρέψουν το βλέμμα τους προς αυτήν. Και όχι μόνο, αλλά τους "ανάγκασε" με το μυθιστόρημα της "Για ένα ποδήλατο" να της δώσουν υποτροφία στο γραφής των Βρυξελλών, να τη βραβεύσουν (αφού μεταφράστηκε το μυθιστόρημα στα αγγλικά, με τη βράβευση να ακολουθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο του 2024) αλλά να πρόκειται να εκδώσουν σε βιβλίο το μυθιστόρημα της στα Γαλλικά, συνοδεία και χρηματικού επάθλου!

Η Σαββίνα Κατάφερε να συγκινήσει, να "μαγέψει" την σκληρή επιτροπή των Βρυξελλών, που αν και βγήκε το μυθιστόρημα της πρώτο, δεν θα προχωρούσαν στις επόμενες κινήσεις εάν δεν είχε γίνει η αγγλική του μετάφραση. Άρα, διπλός ο κόπος (η ζωή, είναι πράγματι ένα...ποδήλατο λοιπόν!), διπλή η προσπάθεια που έγινε και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδοχή και "δόξα" από πλευράς Βρυξελλών, δίδοντας πολλαπλό θετικό αντίκτυπο την προσπάθεια και την επιτυχία της.

Όπως έχει καταλάβει η ίδια, όπως έχουν καταλάβει όλοι, οι δρόμοι πλέον είναι ορθάνοιχτοι για τη Σαββίνα Παπαδημοπούλου, που έδειξε εδώ και καιρό οτι ακόμη και ολόκληρη η Ελλάδα, είχε πολύ μικρό...ταβάνι γι' αυτήν. Από εδώ και πέρα, έχει να κάνει με τους "ουρανοξύστες", που η ίδια κατάφερε με το ταλέντο, την επιμονή και την υπομονή της να μπει και να αρχίσει να ανεβαίνει τους ορόφους τους. Οι Βρυξέλλες, είναι ένας απ' αυτούς...





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ