close search results icon

"Σε απόγνωση οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου της χώρας"

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής, Ανδρέας Πουλάς.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχετικά με την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής, Ανδρέας Πουλάς.

Εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής, έλλειψη εργατικών χεριών, αλλά και την εδραιωμένη πλέον τακτική ορισμένων βιομηχανιών να υπόσχονται υψηλότερες τιμές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όμως να αγοράζουν με ανοιχτή τιμή το καλοκαίρι και τελικά, εν μέσω συγκομιδής, να αρνούνται επί μέρες να παραλάβουν, οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας και της Ημαθίας βρίσκονται σε απόγνωση.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής θέτει προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με χαρακτηριστική ολιγωρία βλέπει την τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου να διαμορφώνεται σε επίπεδα που δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος παραγωγής.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να σταματήσει να παρακολουθεί τα όσα γίνονται στον κάμπο ως θεατής και να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να προστατευθεί το αγροτικό εισόδημα για φέτος και να διασφαλισθεί η επιβίωση του κλάδου μακροπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ