close search results icon

Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο

Ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνση της ίδιας και του παιδιού της, ώστε να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω.

Η 26χρονη γυναίκα, η οποία δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι από τον σύντροφό της στον Βόλο, βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χώρο. Για την παροχή προστασίας φέρεται ότι παρενέβη η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

Η κοπέλα είχε ζητήσει προστασία, όταν έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκαζε σε φυλάκιση ενός έτους και δύο μηνών τον σύντροφό της, αλλά με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Ο 36χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος αφού δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

«Να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για μένα. Θα με σκοτώσει», φώναζε η γυναίκα απευθυνόμενη προς την πλευρά των δημοσιογράφων κατά την έξοδό της από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της υφυπουργού, όταν η Μαρία Συρεγγέλα ενημερώθηκε για το περιστατικό, επικοινώνησε με τη γυναίκα, κατευθύνοντάς την για τις δυνατότητες που έχει και δίνοντάς τις όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν.

Επίσης, με τη συγκατάθεση της 26χρονης, αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνση της ίδιας και του παιδιού της, ώστε να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω.

πηγή: efsyn.gr

φώτο: 1977 | Dreamstime.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ