close search results icon

Σε Πιερία και Χαλκιδική αναμένεται η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Δείτε και πως έγινε σμπαράλια η γέφυρα του Κραυσίδωνα. 

Σε Πιερία και Χαλκιδική αναμένεται η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σμπαράλια η γέφυρα του Κραυσίδωνα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Η ορμή του νερού έκανα κομμάτια τη ξύλινη γέφυρα που ένωνε τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Οι καταρρακτώδεις βροχές «φούσκωσαν» τον ποταμό Κραυσίδωνα με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να καταστρέψουν την κατασκευή.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Αλιβέρι

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Αλιβέρι, καθώς από την ένταση του νερού οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό.

Όπως γράφει το evima.gr η κίνηση στον περιφερειακό του Αλιβερίου σταμάτησε, καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν. Στο σημείο έφτασαν άμεσα συνεργεία της ΔΕΥΑΚΑ του δήμου Κύμης Αλιβερίου όπου άνοιξαν ξανά τον δρόμο απομακρύνοντας τα νερά.

Η γη «καταπίνει» λεωφορείο στον Κραυσίδωνα

Τα ορμητικά νερά στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα είχαν σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος και η γη να «καταπιεί» ολόκληρο λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο.

screenshot-6-tyW0r.png

Σε Πιερία και Χαλκιδική αναμένεται η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής (χερσόνησοι Κασσάνδρας-Σιθωνίας) αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας . Σ αυτές τις περιοχές έχουν επικεντρωθεί και οι προσπάθειες πρόληψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης

Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής.

Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζονται οι κορυφές των νεφών, όπως τις κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός Μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-10 στις 14:10 (τοπική ώρα) της Τρίτης 05/09, καθώς επίσης και τα κεραυνικά πλήγματα στο τελευταίο 30λεπτο της δορυφορικής εικόνας, όπως κατέγραψε το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Σε πολλές περιπτώσεις οι κορυφές των νεφών έχουν ύψη που ξεπερνούν τα 12 χιλιόμετρα. Στην ίδια εικόνα φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το μεσημέρι της Τρίτης 05/09.

screenshot-17-ZA2No.png
πηγή: efsyn.gr
κεντρική φώτο: Τεράστιος όγκος νερού έπεσε στο Βόλο -  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ