close search results icon

Σε πλήρη απόγνωση οι παραγωγοί βάμβακος στα Γιαννιτσά με τους "καταρράκτες" που έριξε

Στην περιοχή της Δ.Ε. Πέλλας είναι πλέον απίθανο να φυτευτεί ακόμη και ρύζι. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Μεγάλη καταστροφή έπαθαν αγροτοκαλλιέργειες βάμβακος (όπως και άλλων προϊόντων) στην περιοχή του κάμπου των Γιαννιτσών. Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί  "οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να προχωρήσει φυσιολογικά η σπορά και το φύτρωμα τους βαμβακιού. Μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις, υπάρχουν πλημμυρισμένα άσπαρτα βαμβακοχώραφα, χωράφια με ζημιές στα βαμβάκια που δεν πρόλαβαν να φυτρώσουν και ζημιές σε βαμβάκια που βγήκαν μετά από επαναφορά. 

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο κι άλλες παραγωγές να μπορέσουν να προχωρήσουν, όπως για παράδειγμα στην Πέλλα όπου είναι αμφίβολο πια αν οι παραγωγοί θα μπορούν α σπείρουν ρύζι.  

Το ζήτημα είναι ότι με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις, θα συνεχιστεί η αστάθεια του καιρού και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να μείνουν άσπαρτα χιλιάδες στρέμματα, καθώς ο ΕΛΓΑ δεν δέχεται επανασπορά μετά τις 9 Ιουνίου. 

Ήδη γίνονται έγιναν κινήσεις από πλευράς Δήμου Πέλλας, καθώς έγινε σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου σύσκεψη του Δημάρχου Δήμου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου, με τους πέντε Προέδρους των ΤΟΕΒ στον Δήμο Πέλλας, το αποτέλεσμα της οποίας μπορείτε να δείτε σε ξεχωριστή ενημέρωση (δείτε εδώ: https://www.pellanews.gr/syskepsi-dimarkhoy-pellas-me-toys-proedroys-ton-toeb-ghia-tis-katastrofikes-plimmyres-121773). 

Πολλά είναι τα προβλήματα που όπως αποδείχτηκε παραμένουν ανεπίλυτα, καθώς υπάρχουν αντλιοστάσια, όπως του ΓΟΕΒ στην Κρύα Βρύση, όπου εκ των τεσσάρων αντλιών λειτουργεί μόνο η μία. 

Μήπως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να δει τι γίνεται, να επιλύσει μια σειρά προβλημάτων που υπάρχουν και να πιέσει την Πολιτική Προστασία να τρέξει το ζήτημα για να κηρυχθεί ο Δήμος Πέλλας σε "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης". Κινήσεις έχει κάνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής, η πίεση του οποίου θα προστεθεί μαζί με όλες τις άλλες, προκειμένου να βρεθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα λύσεις.

Η φύση, δεν περιμένει τον άνθρωπο. Της είναι άγνωστη η λέξη "γραφειοκρατία" άλλωστε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ