close search results icon

Σε ποια χώρα της Ευρώπης η βενζίνη πωλείται 0,5 ευρώ/λίτρο

Σε ποια χώρα της Ευρώπης η βενζίνη πωλείται 0,5 ευρώ/λίτρο

Η τιμή της βενζίνης επί ευρωπαϊκού εδάφους εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις από χώρα σε χώρα και μία από αυτές έχει μακράν το χαμηλότερο κόστος.

Οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει ξανά την ανιούσα με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους αναφορικά με το κόστος της βενζίνης και του diesel για τον τελικό καταναλωτή.

Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Έ., η χώρα με την υψηλότερη τιμή βενζίνης της Ένωσης είναι η Ολλανδία με την μέση τιμή για την αμόλυβδη των 95 οκτανίων να βρίσκεται στα 2,052 ευρώ το λίτρο.

Στην επόμενη θέση με την δεύτερη υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη των 27 βρίσκεται η Δανία με την μέση τιμή να φτάνει στα 2,047 ευρώ/λίτρο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. να δίνουν ως μέση τιμή για την 95άρα βενζίνη το 1,948 ευρώ ανά λίτρο.

Η Φινλανδία έρχεται στην τέταρτη θέση μέ μέση τιμή το 1,912 ευρώ το λίτρο με την πρώτη πεντάδα να κλείνει από τη Γερμανία όπου ο μέσος όρος για την τιμή της βενζίνης στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται στο 1,909 ευρώ το λίτρο.

Στον αντίποδα βρίσκεται η «πρωταθλήτρια» Βουλγαρία όπου ένα λίτρο 95άρας βενζίνης έχει μέσο κόστος στο 1,328 ευρώ και αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή στην Ε.Ε. Πίσω από τη Βουλγαρία βρίσκεται η Μάλτα με την βενζίνη να κοστίζει εκεί 1,34 ευρώ/λίτρο με του Ρουμανία στην τρίτη θέση με τη φθηνότερη βενζίνη όπου ένα λίτρο έχει μέση τιμή το 1,383 ευρώ/λίτρο.

Ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Πολωνία με 1,485 ευρώ/λίτρο και η πεντάδα των χωρών με τη φθηνότερη βενζίνη στην Ε.Ε. κλείνει η Σλοβενία με την μέση τιμή να βρίσκεται στο 1,491 ευρώ το λίτρο.

Ωστόσο, ακόμη και η τιμή που έχει η Βουλγαρία για την τιμή της βενζίνης δεν μπορεί να συγκριθεί με τη πετρελαιοπαραγωγό Ρωσία όπου η μέση τιμή της βενζίνης βρίσκεται στα μόλις 0,581 ευρώ ανά λίτρο, με δεύτερη τη γειτονική Λευκορωσία όπου η 95άρα βενζίνη κοστίζει 0,935 ευρώ/λίτρο.

carandmotor.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ