close search results icon

Σε πύρινο συναγερμό η Αττική - Διάσπαρτα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Άλλες οκτώ περιοχές σε πορτοκαλί συναγερμό.

Με τους ισχυρούς ανέμους και το ξηρό έδαφος απέναντι, μάχονται επίγειες κι εναέριες δυνάμεις στην κατάσβεση δεκάδων εστιών φωτιάς ανά τη χώρα.

Πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση με ξερά χόρτα στη Θέα Βαρυμπόμπης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» προχώρησε η αστυνομία.

Άλλο μέτωπο έχει ξεσπάσει, επίσης σε χαμηλή βλάστηση στα όρια του Κόκκινου Μύλου και του δήμου Αχαρνών, στην οδό Κλεισούρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε ρεματιά και σε υπαίθριους χώρους κοντά στην οδό Κλεισούρας στον Κόκκινο Μύλο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα ΜΕΤΠΕ και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία

  • στη λεωφόρο Ιόνιας από την συμβολή της με την οδό Γκρίτσα,
  • στην οδό Αλαμάνας
  • στην οδό Ποσειδώνος

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και σε αποθηκευτικό χώρο στο Αιγάλεω, που βρίσκεται κοντά στην οδό Μικέλη, στο ύψος του 5ου χλμ Αθηνών - Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν εννέα οχήματα με 27 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διενεργούνται εκτροπές στη συμβολή των οδών

  • Νεότητας και Μικέλη,
  • Νεότητος και Ορφέως,
  • Αγ. Άννης και Ορφέως και
  • Αγ. Άννης και Μικέλη.

Στη Λίμνη του δήμου Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά. Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη με επίγεια και εναέρια μέσα, ενώ εστάλη μήνυμα 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων του οικισμού να είναι σε ετοιμότητα.

Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά που ξέσπασε χθες στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας, με ενεργές εστίες στην ευρύτερη περιοχή της Δάρδιζας.

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην Δάρδιζα Ερμιόνης, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Φωτιά μαίνεται από περίπου τις 11.30 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στο Πάτημα Ασπροπύργου και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες. Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.40 και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Σπάρτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει ανατολικά από την περιοχή Ποταμιά, σε απόσταση από τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε αποθηκευτικό χώρο ξυλείας επί της οδού Αναπαύσεως στο Χαλάνδρι, σε αύλειο αποθηκευτικό χώρο με ξυλεία και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Σιγούνι Καλαβρύτων. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.40, βόρεια της περιοχής, σε απόσταση από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 29 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ, οκτώ οχήματα, ενώ επιχείρησε ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 σε αγροτοδασική έκταση στους Κομποτάδες Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συμμετείχαν δύο αεροσκάφη. Ένας 63χρονος αγρότης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την κοιλιά.

Ακραίος την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική την Παρασκευή (21/6) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που έδωσε την δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός είναι κίνδυνος σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Λέσβο, τη Χίο και τα Ψαρά.

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ