close search results icon

ΣΕΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: Ο πλούτος της δενδροκαλλιέργειας είναι αδιαπραγμάτευτος!

Κραυγή απόγνωσης από τους δεντροκαλλιεργητές 

ΣΕΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: Ο πλούτος της δενδροκαλλιέργειας είναι αδιαπραγμάτευτος!

Το συνδικαλιστικό όργανο των Συνεταιρισμών της Πέλλας για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ενημερώνει για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της δεντροκαλλιέργειας και θέτει τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους.

Η επιστολή έχει ως εξής: 

ΣΕΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Ο πλούτος της δενδροκαλλιέργειας είναι αδιαπραγμάτευτος!

Κραυγή απόγνωσης

Σταματήστε όλοι να παίζεται με τον πόνο των ανθρώπων που παράγουν, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την κάλυψη όλων των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν μπορεί να αλλάξει σε μια νύχτα. Ειδικά τώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

Η άμεση οικονομική ενίσχυση των συγκεκριμένων ποικιλιών που επλήγησαν από τη βροχόπτωση.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τον ασφαλιστικό μας φορέα (ΕΛΓΑ) να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους και να κάνει καταγραφή των ποικιλιών που επλήγησαν από τη βροχόπτωση.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις καλλιέργειες είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παραχθέντων προϊόντων και τις έντονες πιέσεις μεταβολής των τιμών.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εκτόξευσης του κόστους παραγωγής καθιστούν αυτή τη στιγμή την καλλιέργεια μη βιώσιμη.

Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι κατά το τρέχον έτος 2022 για τα μεν νεκταρίνια, ροδάκινα και βερίκοκα το κόστος παραγωγής ανήλθε στα 40 λεπτά ανά κιλό.

Κύριοι,

κατόπιν τούτων πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε το επείγον της επίλυσης του προβλήματος του οποίου, η μόνη άμεση λύση είναι η οικονομική ενίσχυση συγκεκριμένων ποικιλιών και εκτιμούμε ότι μπορείτε να πράξετε προς την ορθή κατεύθυνση και την ανακούφιση των παραγωγών του τόπου μας.

ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ

Μηνάς Νικόλαος

seas-rodakina-epistoli-diamarturia1.JPG
Η επιστολή στα χέρια των αρμοδίων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ