close search results icon

«Σεισμός» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης – Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας

«Σεισμός» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης – Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ

Ένας ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακουνάει τη Θεσσαλονίκη και οι υπάλληλοι του δημαρχείου τρέχουν να εκκενώσουν το κτίριο όπου έχει ξεσπάσει και φωτιά, ενώ κάποιοι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

Πρόκειται για σενάριο άσκησης ετοιμότητας το οποίο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο δημαρχείο, στο πλαίσιο του σχεδίου αντισεισμικής προστασίας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πυροπροστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και του λιμενικού.

Μόλις χτύπησε ο συναγερμός για τη φωτιά λίγο μετά τις 8, περίπου 350 άτομα ακολουθώντας το σενάριο κινήθηκαν άμεσα, ο καθένας στο πόστο του, όπως θα συνέβαινε σε πραγματικές συνθήκες.

Διασώστες της ΕΜΑΚ και πυροσβέστες φτάνουν άμεσα στο δημαρχείο μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και τους μεταφέρουν σε σκηνές που έχουν στηθεί για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η Πυροσβεστική απεγκλωβίζει άτομο από τον πρώτο όροφο, με γερανοφόρο όχημα ενώ παράλληλα οι διασώστες περιμένουν με φορεία για να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε ειδικές σκηνές που στήθηκαν και έπειτα να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Με μεγάλο συντονισμό, πυροσβέστες πραγματοποιούν μια θεαματική επιχείρηση διάσωσης τραυματία κατεβάζοντάς τον μαζί με το φορείο από την ταράτσα του κτιρίου με ειδικό σχοινί.

φωτογραφίες- thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ