close search results icon

Συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Συμπύρηνων Ροδακίνων από την ΕΘΕΑΣ

Συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Συμπύρηνων Ροδακίνων από την ΕΘΕΑΣ

Σε συνέχεια συγκρότησης της Εθνικής Επιτροπής Κερασιού και της Εθνικής Επιτροπής Επιτραπέζιων Ροδακίνων και Νεκταρινιών και κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΑΣ (Νο.18/11.05.2023), συνεδρίασε για πρώτη φορά, την Τρίτη (14.6.2023) στα γραφεία του Α.Σ. Πέλλας στα Γιαννιτσά και συγκροτήθηκε σε σώμα η Εθνική Επιτροπή Συμπύρηνων Ροδακίνων.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

ethniki-epitropi-sympyrinon-rodakinon.png



Η εν λόγω επιτροπή θα καλύπτει και τις ανάγκες του βιομηχανικού αχλαδιού με την εκπροσώπηση του κ. Μπαντραλέξη Αλέξανδρου, καθώς και το Βιομηχανικό Βερίκοκο με την εκπροσώπηση του κ. Χατζηχρήστου Νικόλαου.

Κύριοι στόχοι της ως άνω επιτροπής είναι:

Η προσπάθεια οργάνωσης του τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων στη χώρα, ενός προϊόντος που προσφέρει τα μέγιστα στις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων.

Η άμεση ενημέρωση από τα Ευρωπαϊκά Όργανα για την Πανευρωπαϊκή πορεία του προϊόντος και η διάχυση της πληροφόρησης στις Οργανώσεις – Μέλη της ΕΘΕΑΣ.

Η συνεργασία μεταξύ των Οργανώσεων – Μελών της ΕΘΕΑΣ και της μεταποιητικής βιομηχανίας με απώτερο σκοπό τη συνέχιση της παραγωγής του ροδάκινου στο μέλλον για το καλό της αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Η πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων και η σύναψη διεπαγγελματικών συμφωνιών με τη μεταποιητική βιομηχανία για τα θέματα τιμών των προϊόντων προς μεταποίηση.

Η διασφάλιση της παραγωγής και του εισοδήματος των παραγωγών – μελών των Οργανώσεων έτσι ώστε να κατανοήσει ο αγροτικός κόσμος ότι μόνο με τη συμμετοχή του στις Οργανώσεις θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το προϊόν που με τόση προσπάθεια παράγει.

«Είμαστε σίγουροι ότι με την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΘΕΑΣ θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τα προϊόντά μας και γι’ αυτό το λόγο ζητάμε από τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει δίνοντας δύναμη, τόσο στις Οργανώσεις, όσο και στην ΕΘΕΑΣ για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει» δήλωσε χαρακτηριστικά η Εθνική Επιτροπή Συμπύρηνων Ροδακίνων.

agro24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ