close search results icon

Συλλήψεις άλλων 8 διακινητών παράτυπων μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη

Σε αγροτική περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν ακόμη πέντε διακινητές.

Χειροπέδες σε οκτώ αλλοδαπούς διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας παράτυπους μετανάστες σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης πέρασαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, χθες το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου-Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, όταν τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό – ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου, και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, σε αγροτική περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν ακόμη πέντε διακινητές, που, όπως διαπιστώθηκε, προώθησαν νωρίτερα τους μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τους οδήγησαν πεζή σε προκαθορισμένο σημείο και τους επιβίβασαν στο όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης χθες το πρωί, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έβδομο διακινητή, καθώς τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Ο συγκεκριμένος οδηγός-διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ωστόσο τελικά ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της Τρίτης, σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον όγδοο διακινητή, ο οποίος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν όλα τα οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ιάσμου Ροδόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ