close search results icon

Σημαντική πρωτοβουλία του Α.Σ. Επισκοπής: συνεργασία με αρχές της Βραζιλίας για το ακτινίδιο

Σημαντική πρωτοβουλία του Α.Σ. Επισκοπής: συνεργασία με αρχές της Βραζιλίας για το ακτινίδιο

Τις εγκαταστάσεις του Α.Σ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ επισκέφθηκαν την Τετάρτη 23/11/2022 στελέχη των αρμόδιων φυτοϋγειονομικών αρχών της Βραζιλίας προκειμένου να διαπιστώσουν την πληρότητα του παραγωγικού και εξαγωγικού πρωτοκόλλου που αφορά στα ακτινίδια και εφαρμόζεται από τον Συνεταιρισμό.

episkopi-naousa-as.jpg

Την αποστολή συνόδευσαν στελέχη της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ και της ΔΑΟΚ Ημαθίας. Οι έλεγχοι περιλάμβαναν α) επισκέψεις σε ακτινιδώνες και επιθεωρήσεις φερομονικών παγίδων, β) την αποτελεσματικότητα του εφαρμοζόμενου συστήματος ιχνηλασιμότητας, γ) την αρτιότητα της διαδικασίας διαλογής –τυποποίησης – συσκευασίας, δ) την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ψυχρής μεταχείρισης (cold treatment) για φόρτωση ακτινιδίων εκτός Ευρώπης σε κοντέινερ.

episkopi-synetairismos.jpg

Διαπιστώθηκε η απόλυτη εναρμόνιση των πρωτοκόλλων που εφαρμόζει ο Συνεταιρισμός με τις απαιτήσεις των φυτοϋγειονομικών αρχών της Βραζιλίας.

episkopi-synetairismos-naousa.jpg

Ο Α.Σ Επισκοπής εκφράζει τις ευχαριστίες του στα στελέχη της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ και στα στελέχη της ΔΑΟΚ Ημαθίας . Θεωρούμε ότι με ανάλογες πρωτοβουλίες και αφού προκύψει ως αποτέλεσμα η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην Βραζιλία , ισχυροποιείται σε σημαντικό βαθμό το προϊόν στις διεθνείς αγορές.

episkopi-asnaousa-as.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ