close search results icon

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Καλής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Καλής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την συμμετοχή, 3 εκπαιδευτικών του σχολείου μας, «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΗΣ» στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων.

Συγκεκριμένα οι κ.Γιόντης Τρύφων Διευθυντής ο κ. Χριστοφορίδης Ιωάννης Συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κ. Καρυπίδης Χαράλαμπος συμμετείχαν και παρακολούθησαν ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ισλανδία(Ρεϋκιαβίκ) από 16 ως 22 Οκτωβρίου 2022.

Παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διαδικτυακές εφαρμογές, κοινωνικά δίκτυα και διαδικτυακά εργαλεία για μια νέα εκπαίδευση» με στόχο, να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί στη χρήση μεγάλης γκάμας νέων εργαλείων-εφαρμογών και συσκευών για τη μετατροπή της τάξης σε ψηφιακό περιβάλλον μάθησης.

dsc08971.jpg

Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από Ιταλία, Κροατία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβενία, Γαλλία, Ισπανία. Ανταλλάξαν απόψεις, ενημερωθήκαν για νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές και δράσεις και άνοιξαν δίαυλους επικοινωνίας για μελλοντική συνεργασία σε προγράμματα κινητικότητας μαθητών Erasmus+.

Ως αποτέλεσμα του προγράμματος, θα αυξηθούν οι καινοτόμες δραστηριότητες και θα διευρυνθούν οι ορίζοντες του σχολείου, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τον πρωταρχικό στόχο του σχολείου μας, που είναι η ευημερία, τόσο της σχολικής όσο και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο Συντονιστής Erasmus

Χριστοφορίδης Ιωάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ