close search results icon

Συμβαδί-ζω: Κίνητρα προς καταστήματα εστίασης για τοποθέτηση αναδιπλούμενων ραμπών ΑμεΑ

Συμβαδί-ζω: Κίνητρα προς καταστήματα εστίασης για τοποθέτηση αναδιπλούμενων ραμπών ΑμεΑ

Ο σύλλογος Συμβαδί-ζω κάνει ανοιχτό κάλεσμα-πρόσκληση σε όλα τα καταστήματα εστίασης του Δήμου Σκύδρας, να διαμορφώσουμε τον κόσμο γύρω μας πιο όμορφο και λειτουργικό, για τα άτομα με αναπηρία.

Μελετήσαμε, σκεφτήκαμε και προτείνουμε μια λύση εύκολη, λειτουργική, πρακτική και σχετικά οικονομική.

Όποιο κατάστημα εστίασης επιθυμεί, να τοποθετήσει μια ράμπα αναδιπλούμενη, ο σύλλογος μας θα καλύπτει τα 50€ από το συνολικό κόστος των 150-180€ περίπου που κοστίζουν αυτού του είδους οι ράμπες. Όσο περισσότερα καταστήματα καφέ-μπαρ, φαγητού και διασκέδασης ανταποκριθούν, ίσως "πετύχουμε" και μικρότερο κόστος αγοράς, από μια μαζικότερη παραγγελία.

Έτσι το κατάστημα θα είναι ουσιαστικά προσβάσιμο για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο όποτε χρειάζεται, βγάζοντας την ράμπα από το βαλιτσάκι και τοποθετώντας την κυριολεκτικά σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πέρα από την "πριμοδότηση" των 50€, το Συμβαδί-ζω θα χορηγεί στο κατάστημα αυτοκόλλητο με σήμανση προσβασιμότητας για ΑμεΑ και φυσικά θα προβληθεί μέσα από τα social media του συλλόγου μας, ως παράδειγμα προς μίμηση.

Λύσεις απλές, λύσεις ουσίας, λύσεις που μας πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω ως κοινωνία.

Ας κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ευαισθησία μας Πράξη.

Ας χτίσουμε βήμα-βήμα ένα περιβάλλον που κάθε σύγχρονος πολιτισμένος τόπος απαιτεί.

Ας κάνουμε μέρες που είναι, ένα μικρό για εμάς αλλά μεγάλο για κάποιους ανθρώπους δώρο: να βγουν από το σπίτι τους.

♿️Η διεύθυνση των καταστημάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στην δράση, μπορούν να επικοινωνήσουν με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του Facebook ή δημόσια με σχόλιο κάτω από την ανάρτηση ή στο email μας symvadizo@gmail.com

Συμβαδί- ζω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ