close search results icon

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα, με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά θεμάτων που αφορούν την περιφερειακή ενότητα Πέλλας αλλά και ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε πως όλα τα χρόνια που και ο ίδιος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος η συνεργασία τους με τον Περιφερειάρχη υπήρξε πάντα αποδοτική, ξεχωρίζοντας την περίπτωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα, ενός εμβληματικού έργου το οποίο δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ουσιαστική συμβολή και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε σήμερα να βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής αναδόχου.

Επιπλέον αυτού, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την οδική σύνδεση της Πέλλας -της μόνης ΠΕ που δεν διαθέτει- με την Εγνατία Οδό, στο κομμάτι Σκύδρα-Νάουσα-Βέροια. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ ή εναλλακτικά τη διεκδίκηση άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο που όπως ανέφερε θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή της Πέλλας.

Ο Βουλευτής έθεσε επίσης το ζήτημα της χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ της συντήρησης και ανακατασκευής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών, στη βάση και της σχετικής πρότασης της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη.

Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης συζήτησε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συμβολή της Περιφέρειας στον εξοπλισμό των νοσοκομειακών μονάδων της Πέλλας με υλικό και μηχανήματα, ο οποίος ξεκίνησε μέσα στην πανδημία και ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ