close search results icon

Συναυλίες του Ωδείου Άνω Πόλης στην Ίμβρο

Στις επίσημες εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το ΩΔΕΙΟ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ Θεσσαλονίκης ως αναγνώριση του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού του έργου αλλά και ως ένα από τα εξέχοντα μουσικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της χώρας, προσκαλείται επίσημα να συμμετάσχει για πρώτη φορά στα δρώμενα της Ι.Μ. Ίμβρου και Τενέδου με τον γενικό τίτλο «Ιμβρίων Θεοτόκεια». Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις, με την πρόνοια του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου, και την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου του Ιμβρίου.

Το ΩΔΕΙΟ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ Θεσσαλονίκης καλείται να εκπροσωπήσει με δυο συναυλίες την έντεχνη κλασσική ανατολική και δυτική μουσική, που σε συνδυασμό με την Βυζαντινή και την Ελληνική λόγια και παραδοσιακή μουσική, επιτυγχάνει μια μίξη πρωτόγνωρων ηχο-χρωμάτων και συναισθημάτων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες, στις 19 Αυγούστου στα Αγρίδια και στις 21 Αυγούστου στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων με τη συμμετοχή των καθηγητών του Ωδείου Νίκου Κακαϊδή (φλάουτο), Θοδωρή Τσέλιγκα (κιθάρα-μαντολίνο) και Γρηγόρη Ιωαννίδη (ακορντεόν). Συμμετέχει ο Νίκος Κουκής (φλάουτο).

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο αρχιμουσικός και Διευθυντής του Ωδείου Παναγιώτης Διαμαντής.

romaiki-aghora.jpg

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εκδηλώσεις «Ιμβρίων Θεοτόκεια» διακρίνονται σε:

-Θρησκευτικές: Ιερές ακολουθίες, αγρυπνίες, μνημόσυνο ευεργετών κ.α.

-Επιστημονικές: βιβλιοπαρουσιάσεις στα Αγρίδια (Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης), Εσπερίδα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων (Αγιορειτική Εστία).

-Πολιτιστικές: Συναυλίες με το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, με τον Μανώλη Μητσιά και τη χορωδία του Συλλόγου Δικηγόρων Αθηνών.

-Καλλιτεχνικές: Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

-Πολιτισμικές: Θερινό σχολείο στο Σχοινούδι, Γιορτή Νεολαίας κ.α.

trio-imvroy.jpg


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ