close search results icon

Συνεδριάζει στις 11 το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό - Ώρα για ανανέωση στις Ένοπλες Δυνάμεις

Συνεδριάζει στις 11 το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό - Ώρα για ανανέωση στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μια το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός, μια η υποχρεωτική συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ (17 και 18 Ιανουαρίου), φαίνεται ότι υποχρέωσαν την κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα τις αλλαγές στις ηγεσίες στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας και στο Λιμενικό Σώμα. Πάντως, στα δύο πρώτα ετοιμάζονται… βουτιές στην επετηρίδα που θα σημάνει και αποστρατείες διαφόρων.

Στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ θεωρείται δεδομένη η αποστρατεία του Κ. Φλώρου, αλλά, όπως μου λένε, θα έχουμε σαρωτικές αλλαγές, καθώς, ενώ μέχρι πρότινος φαβορί ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις με την αναβάθμιση του Σερραίου διοικητή Ειδικού Πολέμου Δημήτρη Χούπη, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην αποστρατεία τον Μπουρολιά.

Στο Ναυτικό ο αντιναύαρχος Δημήτριος Ε. Κατάρας εγκαταλείπει το Ναύσταθμο και έρχεται με φόρα στο Γενικό Επιτελείο για να καταλάβει είτε τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ή τη θέση του αρχηγού ΓΕΝ.


Οι αλλαγές δεν θα σταματήσουν εκεί μαθαίνω και θα είναι ευρείες. Επίσης, σαρωτικές θα είναι και οι αλλαγές που ήδη είχε εισηγηθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα τις ανακοινώσει ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ενδιαφέρον θα έχει ποιες πινελιές θα βάλει ο νέος υπουργός και πόσο βαθιά θα φτάσει το… νυστέρι.

Στο κάδρο των αλλαγών αναμένεται να μπει και το Λιμενικό Σώμα.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ