close search results icon

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία, άδειες καρέκλες και εκκλήσεις για ενότητα στη δεύτερη ημέρα των εργασιών - Δείτε φωτογραφίες

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία, άδειες καρέκλες και εκκλήσεις για ενότητα στη δεύτερη ημέρα των εργασιών - Δείτε φωτογραφίες

Με εμφανή αμηχανία συνεχίζονται οι εργασίες του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡ ΙΖΑ. Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να απασχολεί τα πηγαδάκια των συνέδρων αλλά και των κορυφαίων στελεχών με πολλούς να αναρωτιούνται για την επόμενη ημέρα εντός του κόμματος.

Η συμμετοχή παραμένει χαμηλή, με πολλές άδειες καρέκλες ενώ ακόμη και στις εξέδρες κάθονται ελάχιστα άτομα, σε αντίθεση με το συνέδριο του 2022.

Ο ένας μετά τον άλλον οι σύνεδροι παίρνουν τον λόγο όπου σε μέσες άκρες μιλούν για ενότητα και την ανάγκη ενός ενιαίου μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς και ένα στρατηγικό σχέδιο. Βεβαίως, δεν λείπει και η κριτική τόσο για την ήττα του 2023 ακόμα και του 2019 αλλά και για την εσωστρέφεια.

4o Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - 2η ημέρα«Είναι κόμμα αυτό;»

Δεν έλειψαν και οι φωνές που στήριξαν ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη και επιτέθηκαν σε όσους προσπαθούν να «ρίξουν έναν πρόεδρο που έχει εκλεγεί πριν από 4 μήνες».

«Είναι κόμμα αυτό;» αναρωτήθηκε μια άλλη σύνεδρος από το βήμα της αρένας του Tae Kwon Do, αναφερόμενη στην εσωστρέφεια.

«Στεναχωριέμαι που βλέπω άδεια καθίσματα, αλλά είναι ένα μήνυμα για εμάς», σχολίασε ένας τρίτος σύνεδρος και συνέχισε τη τοποθέτηση του ασκώντας κριτική για τους στρατηγικούς στόχους του κόμματος όπως και για τις θέσεις του κόμματος που δεν είναι κατανοητές, όπως είπε.

sinedrio_syriza__2_«Θα κατέβει η Όλγα;»

Την ίδια ώρα, όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο κόμμα. Πολλοί κοιτούν τα κινητά τους διαβάζοντας τα όσα γράφονται στον Τύπο για τις «ζυμώσεις» που λαμβάνουν ταυτόχρονα χώρα εκτός του συνεδρίου, όπως οι συναντήσεις της αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του κόμματος, Όλγας Γεροβασίλη.

«Θα κατέβει η Όλγα;», ρώτησε ψιθυριστά μια σύνεδρος μια άλλη σύντροφό της «το έχει αποφασίσει, κατά 90%» της απαντάει.

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, που δεν είναι λίγοι εντός των τειχών του συνεδρίου, επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει όποιον έχει απέναντι του. Από την άλλη, οι επικριτές του προέδρου τονίζουν ότι υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας και χρειάζεται αλλαγή «ώστε να ανακτήσει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του το κόμμα», λένε.

sinedrio_syriza__3_Ο Καρανίκας ζήτησε να ακυρωθούν τα θεματικά τραπέζια

Σε άλλες αίθουσες, ταυτόχρονα με τις ομιλίες είναι σε εξέλιξη θεματικά τραπέζια. Μάλιστα, για αυτό, ο Νίκος Καρανίκας, θέλησε να παρέμβει ζητώντας από το προεδρείο να ακυρωθούν τα θεματικά τραπέζια και να γίνονται μόνο οι ομιλίες των συνέδρων καθώς δεν ξέρει ο κόσμος τι να πρωτοπαρακολουθήσει.

Το αίτημα του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό ενώ το τραπέζι που αφορούσε την Κλιματική Κρίση συγκέντρωσε την προσοχή των συνέδρων.

sinedrio_syriza__5_Απογοητεύτηκαν όσοι περίμεναν έναν «πύρινο λόγο» από τον Τεμπονέρα

Αρκετοί είναι και εκείνοι που περίμεναν με ενδιαφέρον τη τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα για το αν θα σηκώσει το γάντι που πέταξε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης. Ωστόσο, όσοι περίμεναν έναν πύρινο λόγο μάλλον απογοητεύτηκαν.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι δικές μου “ρίζες”, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση» και συνέχισε, λέγοντας πως «καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ». «Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάει μερτικό, μέσα στην κοινωνία», σημείωσε.


sinedrio_syriza__4_
sinedrio_syriza__5_
sinedrio_syriza__6_Στις 16:00 το απόγευμα, στο γήπεδο που διεξάγονται οι εργασίες του συνεδρίου βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πήγε στις εξέδρες και έβγαλε φωτογραφίες με παριστάμενους, πριν κατευθυνθεί στο στούντιο που έχει στήσει το «Κόκκινο».


synedrio_kassel2
synedrio_kass


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ