Συνταγή για εύκολη καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος


Υλικά συνταγής για καρμπονάρα
500 γρ. μακαρόνια
12 φέτες μπέικον
400 ml κρέμα γάλακτος
20 ml λευκό κρασί
20 ml ελαιόλαδο
αλάτι0πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής για καρμπονάρα
Βάζουμε στην κουζίνα ένα τηγάνι μέχρι κάψει και μία κατσαρόλα με νερό για να βράσει. Η θερμοκρασία στο μάτι πρέπει να είναι μέτρια και για την κατσαρόλα δυνατή.
Όταν το τηγάνι κάψει, ρίχνουμε το μπέικον. Το απλώνουμε στο τηγάνι και αδειάζουμε το το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα το μπέικον για να τσιγαριστεί.
Όταν βράσει καλά το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ώστε να σκεπάζονται καλά με το νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7 λεπτά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μπέικον το κρασί. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μπέικον να τσιγαριστεί καλά και περιμένουμε να βράσουν τα ζυμαρικά.
Με μία μεγάλη κουτάλα, παίρνουμε δύο κουταλιές νερό από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το τσιγαρισμένο μπέικον. Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τις κρέμες γάλακτος στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι στο τηγάνι να έχουν ανακατευτεί καλά όλα τα υλικά.
Παίρνουμε με την τσιμπίδα τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα αδειάσουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους.
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή όρεξη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Λάκης Βασιλειάδης: Όλα...μέσα στη συνάντηση με τον Κ. Τσιάρα
30 Ιουνίου 2025