close search results icon

Συνταγή για κριθαρόσουπα κοκκινιστή -Πανεύκολη και λαχταριστή, ιδανική για την νηστεία

Συνταγή για κριθαρόσουπα κοκκινιστή -Πανεύκολη και λαχταριστή, ιδανική για την νηστεία

Μια σούπερ νόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. H κοκκινιστή κριθαρόσουπα είναι ένα φαγητό απολύτως χορταστικό, με πλούσια γεύση.

Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη. Μάλιστα ο γνωστός σεφ δίνει και ένα χρήσιμο tip για την συνταγή. Πρέπει να ανακατέψετε το φαγητό ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.

Υλικά

150 γρ. κριθαράκι, χοντρό

300 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, τριμμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

700 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα: Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι με τον πελτέ και το σκόρδο και σοτάρουμε ξανά για άλλα 2 λεπτά.

Έπειτα, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή του Γιώργου Τσούλη

bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ