close search results icon

Συνταγή για light σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για light σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμάτι

500 γρ. μανιτάρια champignon

5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 σκ. σκόρδο

300 γρ. κρέμα γάλακτος light

300 γρ. τυρί κρέμα light

2 αβγά, μέτρια

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

500 γρ. σπαγγέτι, No5 ολικής άλεσης

100 γρ. καλαμπόκι

200 γρ. τυρί light, τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια 2 εκ. και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τη χρειαστούμε.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και τη ρίγανη, τα προσθέτουμε στο μπολ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.

Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος 40x28 εκ. και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του, με τη βοήθεια της κουτάλας.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ