close search results icon

Σκληρή ρητορική και βορειοκορεατικές προειδοποιήσεις κατά Ν. Κορέας

Η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές ασκήσεις πυρηνικών δοκιμών και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδες. 

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι θα λάβει «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα» για τις «σκόπιμες προκλήσεις» της Νότιας Κορέας, την ώρα που κλιμακώνεται ολοένα η ένταση και ο κίνδυνος ανοιχτής σύρραξης στην περιοχή με πρωταγωνιστές και τις ΗΠΑ, οι οποίες από κοινού με την Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στο πλαίσιο ισχυροποίησης της συμμαχίας τους απέναντι στην Κίνα και τη Β. Κορέα.

Σημειώνεται ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές ασκήσεις πυρηνικών δοκιμών και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδες ως απάντηση στις κινήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή. Ο ηγέτης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη βάλει επανειλημένα στο στόχαστρο Νότια Κορέα, Ιαπωνία και ΗΠΑ απειλώντας μέχρι και με χρήση πυρηνικών.

Την τελευταία αυστηρή προειδοποίηση κατά της Σεούλ απηύθυνε στρατιωτικός εκπρόσωπος της Πιονγκγιάνγκ μια μέρα μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς, σε συνδυασμό με τις ρίψεις πυροβολικού κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Ο ίδιος συμπλήρωσε -δεν έχει δοθεί το όνομά του στη δημοσιότητα- οι βολές πυροβολικού ήταν προειδοποίηση για τις «επαναλαμβανόμενες προκλήσεις του εχθρού στη μεθόριο», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Στο εξής, ο στρατός μας δεν θα επιτρέψει καμία πρόκληση από τους εχθρούς που κλιμακώνουν τη στρατιωτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε και απείλησε με «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα».

Βορειοκορεατικά μαχητικά πέταξαν την Παρασκευή κοντά στα σύνορα των δύο χωρών και ως απάντηση από τη Σεούλ αεροσκάφη της νοτιοκορεατικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν για την αναχαίτισή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ