close search results icon

Σκληρή τιμωρία για τους παραβάτες οδηγούς -Τοποθέτησαν σαμαράκια με καρφιά

Από την ημέρα που τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά όπου οδηγοί επιχείρησαν να εισέλθουν ανάποδα στον δρόμο.

Σαμαράκια με «καρφιά» σκέφτηκαν να εφαρμόσουν σε πόλη της Ρουμανίας οι τοπικές αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν τους οδηγούς από το να εισέρχονται αντίθετα σε μονόδρομο.

Αυτό που επί της ουσίας έπραξαν στο Ιάσιο της Ρουμανίας είναι να ενσωματώσουν μεταλλικά ελάσματα στα «σαμαράκια» τα οποία απειλούν με πλήρη καταστροφή τα ελαστικά του αυτοκινήτου που θα επιχειρήσει να κινηθεί ανάποδα από την προβλεπόμενη κατεύθυνση.

Αντιθέτως, τα μεταλλικά ελάσματα, τα οποία παραπέμπουν σε καρφιά, δεν προκαλούν κάποια ζημιά στα οχήματα που θα περάσουν από τη σωστή πλευρά του δρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ημέρα που τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο σύστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά όπου οδηγοί επιχείρησαν να εισέλθουν ανάποδα στον δρόμο καταστρέφοντας τα ελαστικά των οχημάτων τους και παρά το γεγονός ότι το μέτρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακραίο, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της πόλης συμφωνούν με την απόφαση αυτή ενώ προτείνουν και την επέκτασή του σε περισσότερα σημεία-δρόμους.

Πηγή: theopinion.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ