Σκρά: 104 χρόνια απο την ιστορική μάχη

Η μάχη του Σκρα είναι μια απο τις πιο σημαντικές της Νεοελληνικής ιστορίας, καθώς η μεγαλειώδης νίκη του ελληνικού στρατού κατά των Βουλγάρων έδωσε την ευκαιρία στους συμμάχους να νικήσουν τις δυνάμεις του άξονα στον Α παγκόσμιο πόλεμο.



Με λαμπρότητα τιμήθηκε η 104η επέτειος της μάχης του Σκρα, στο ακριτικό χωριό του Δήμου Παιονίας.
Η παρουσία του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, των πολιτιστικών Συλλογών αλλά και των επίσημων έδωσε αίγλη στις εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες έγιναν στο μνημείο των 457 πεσόντων.


Στις εκδηλώσεις που έγιναν την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γεωργαντάς, ο οποίος δήλωσε περήφανος για την καταγωγή του απο τον Νομό Κιλκίς. Εκτός απο τον Υπουργό παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνιδης, ο οποίος κατα τον χαιρετισμό του στάθηκε στον ηρωισμό των πεσόντων αλλα και ο Αντιπεριφερειάρχες Κιλκίς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο υποδιοικητης του Γ σώματος στρατού, ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς, ο διοικητής της Πυροσβεστικής και δεκάδες πολίτες


Μετα την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γουμένισσας, ακολούθησε ο χαιρετισμός τον επίσημων, ο πανηγυρικός της ημέρας αλλα και η κατάθεση στεφάνων.
Δείτε το βίντεο του pellanews.gr
ΣΧΟΛΙΑ