Σωτήρης Τσιόδρας: 56 νέα κρούσματα, 2011 συνολικά.. ευάλωτη ομάδα οι Ρομά
Στην καθιερώμενη ενημέρωση μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο καθηγητής στην παγκόσμια κατάσταση εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Σήμερα ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα στη χώρα μας ενώ ο συνολικός αριθμός σε 2011. Τα 525 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι ενώ πάνω από 700 είναι κοντινή επαφή. Από τα κρούσματα 77 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι ενώ 15 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Τέλος έχουμε 4 θανάτους.
Ο Σωτήρης Τσίοδρας συνέστησε την προσοχή όλων μας ενώ αναφέρθηκε σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο, που είναι πιο ευάλωτοι και θα πρέπει να πηγαίνουν άμεσα στα Νοσοκομεία.
Όταν υπάρχει σοβαρός λόγος πάμε στο Νοσοκομείο σχολίασε ο καθηγητής
Τέλος μετέφερε ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης για του Ρομά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ρομά, καθώς ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγείας. Ο Ρομά δεν είναι απειλή είναι ευάλωτη ομάδα.