Σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια
Υλικά
200γρ. τραχανά γλυκό
300γρ. μανιτάρια ανάμικτα (κοινά, πλερώτους, πορτομπέλο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουτ. σούπας κονιάκ
3 λίτρα νερό
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Aφαιρείτε το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε καλά. Tα κόβετε σε μέτριες φέτες ή τα σπάτε με το χέρι.
Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνετε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνετε με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζετε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα.
Προσθέτετε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνετε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Πηγή:olivemagazine.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του 2026
13 Νοεμβρίου 2025 -
Πιερία: Τοπική Ανάπτυξη Υπαίθρου στο Πνευματικό Κέντρο Καταχά
13 Νοεμβρίου 2025 -
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Αγροσυκιά Πέλλας
13 Νοεμβρίου 2025 -
Η εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα
13 Νοεμβρίου 2025