close search results icon

Σοβαρή αποκάλυψη Ραγκούση: Μολυσμένα και κινητά πολιτών από παραποιημένο SMS του emvolio.gr

Ζητώνται απαντήσεις από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Μια σοβαρότατη αποκάλυψη έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για το σκάνδαλο υποκλοπών.

Τα πλοκάμια του Predator, με σοβαρές τις ενδείξεις για σύνδεση της κυβέρνησης με το κακόβουλο λογισμικό και τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και στελεχών του στρατού, φαίνεται πώς απλώνονται και εισβάλλουν έμπρακτα στην ιδιωτική ζωή των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να «φυλάγονται».

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφερε στο «φως» μια καταγγελία πολίτη ο οποίος «δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το Predator διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr». Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το SMS έφτασε από την πλατφόρμα στο κινητό του πολίτη, λίγες ημέρες πριν τον ραντεβού που είχε κλείσει για τον εμβολιασμό του.

Απαντήσεις ζητούνται από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Να απαντήσει ο κ. Πιερρακάκης για το πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για το εμβόλιο», ανέφερε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλώντας τον υπουργό να τοποθετηθεί στη Βουλή.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ