close search results icon

Στα δικαστήρια και πάλι το Σωματείο των Εργαζομένων της «Μαλαματίνα»

Στα δικαστήρια και πάλι το Σωματείο των Εργαζομένων της «Μαλαματίνα»

Την Παρασκευή και την Δευτέρα εκδικάζονται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι αγωγές κατά της εργοδοσίας της επιχείρησης Μαλαματίνα, με το Σωματείο των Εργαζομένων να καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων από δύο τμήματα, αλλά και τις προσλήψεις που προχώρησε η εταιρεία εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Αυτές οι μέρες θα είναι δύσκολες για εμάς, γενικότερα ο Ιανουάριος δεν θα είναι εύκολος μήνας» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων της «Μαλαματίνα», Γιάννης Φραγγίδης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Φραγγίδη, την Παρασκευή εκδικάζονται οι εργατικές προσφυγές κατά των απολύσεων συνδικαλιστικών στελεχών, πρωτεργατών του αγώνα στην επιχείρηση.

  Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, θα εκδικαστεί και η προσφυγή του Σωματείου των Εργαζομένων κατά των ιδιοκτητών και της διεύθυνσης της επιχείρησης Μαλαματίνα για την παράνομη πρόσληψη, όπως έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή το Σωματείο, 7 εργαζομένων για τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Όπως αναφέρει ο κ. Φραγγίδης, η διοίκηση «γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τους νόμους, προχώρησε σε προσλήψεις εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων. Όσα δικαστήρια έχουν γίνει οι αποφάσεις κατά πλειονότητα, και σε ποσοστό πάνω από 80% μας δικαιώνουν» με τον ίδιο να επισημαίνει, πως η πλευρά της εργοδοσίας προσπαθεί να βρει… δικαιολογίες ώστε να παίρνει αναβολές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, τόνισε πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι μόνο των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και ολόκληρης της πόλης. «Η εισαγγελία θα έπρεπε να έχει επέμβει εφόσον δεν τηρούνται οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Γίνεται ολομέτωπη μάχη προς το σωματείο με σκοπό την αποδιοργάνωσή του, και υπάρχει θέληση να μην υπάρχει οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα».

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων θα προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας (07:00-10:00) την Δευτέρα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να παρευρεθούν στα δικαστήρια, καλώντας και τους πολίτες στο σημείο.

thesstoday

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ