close search results icon

«Στα Γιαννιτσά ήρθα με την αίσθηση μιας πανέμορφης εκδρομής αλλά και με μια αίσθηση ευθύνης στους ώμους μου».

Η συγγραφέας του "7 Θυσίες για το Φιλί του" Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου μιλά στο pellanews.gr

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

«Tα συναισθήματα που αποκόμισα από την παρουσίαση στα Γιαννιτσά είναι απερίγραπτα όμορφα. Ο κόσμος αγκάλιασε το βιβλίο μου. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συναναστραφώ με ομότεχνους και καταξιωμένους συγγραφείς», τόνισε μεταξύ άλλων η συγγραφέας Αλεξάνδρα Κουρκούδιαλου, σε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα που έκανε η Πέλλαnews μαζί της, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην πόλη και της παρουσίασης του βιβλίου της «7 θυσίες για το φιλί του» (από το bookguru.gr), που έγινε στα Γιαννιτσά, παρουσία της CEO του bookguru.gr, Ευαγγελίας Τζιάκα.

Η συγγραφέας επισημαίνει πως «νιώθω πολύ περήφανη για τις συνεργασίες μας και δεν μπορώ να μην κάνω το καλύτερο που μπορώ , αφού το μυθιστόρημα είναι κάτι , όχι μόνο που αγαπώ, αλλά και που πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο».

~ Αλεξάνδρα, πως αποφάσισες να γίνεις συγγραφέας;

Έγινα συγγραφέας μετά από μια εσωτερική αναζήτηση του προκειμένου να βρω τι είναι αυτό που με λυτρώνει. Από τη μια η συγγραφή ως η ανάγκη της έκθεσης των εσωτερικών μου αναζητήσεων με καθηλώνει αλλά και από την άλλη, μπορεί να υπάρχει απλά μια ιστορία που με καταδιώκει να την εξιστορήσω, σαν να πρόκειται να χαρίσω ένα νοερό ταξίδι, βασικά, στον εαυτό μου πρώτα και μετά στο κοινό.

~ Τι πραγματεύεται το βιβλίο σου «7 Θυσίες για το φιλί σου» ;

    Αν και ξεκινά με την Αρτέμιδα όταν είναι δεκατριών ετών και η επιμονή της να «βοηθήσει» ανθρώπους μέσω μιας εμμονής που αγγίζει την ψυχοπάθεια μεν, ο ερωτισμός κυριαρχεί σε κάθε επίπεδο. Οι γενιές που συναντιόνται μέσα στο βιβλίο μου, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, συμπληρώνοντας η μια την άλλη. Η μοναξιά της γυναίκας μέσα στον συμβατικό γάμο, της Αιμιλίας , συναντά τους πόθους μιας γενιάς που ποδοπατήθηκε από τα «πρέπει» και τα «μη» . Πόθοι νέων όμορφων κορμιών, γίνονται βωμοί και προσκαλούν τα βλέμματα και τις λάγνες ορέξεις πολλών, γυναικών και ανδρών… Τέλος, σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όπως η σεξουαλική κακοποίηση, η αναπηρία, η ματαιοδοξία, συναντούν το μυστήριο της θυσίας που φαντάζει «ιερή» ενώ ουσιαστικά απαξιώνει τον ίδιο τον έρωτα και τις μάχες που δίνονται για εκείνον, σε όλα τα επίπεδα. Το «7 θυσίες για το φιλί του» περικλείει κομμάτια που θα μαζέψουμε και θα ακουμπήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι λίγο τρομακτικό μεν αλλά έτσι είναι. Το είδωλό μας είναι σε ότι μας αρέσει. Εκεί αντανακλάται η αλήθεια μας…

    screenshot-9-mh3wd.png

    ~ Πόσο εύκολο είναι να μην έχουμε εμμονές στην εποχή μας;

    Η Αρτέμιδα, η μικρή ηρωίδα, δυσκολεύτηκε να μην έχει εμμονή με τον εφηβικό πλατωνικό της έρωτα, που τον κυνηγάει ώσπου να μεγαλώσει! Το όνειρό της να τον κατακτήσει δεν ξεθωριάζει , ώσπου να το καταφέρει. Με κάθε τρόπο. Με κάθε θυσία! Η εμμονή είναι αυτό ακριβώς. Η επιμονή μιας κατάκτησης ενός ονείρου, μιας πραγμάτωση δηλαδή, που δεν έχει όρους, όρια, φραγμούς, που καταπίνει κάθε λογική και εγκλωβίζει το άτομο σε ένα κελί γεμάτο όμοιες εικόνες, σκέψεις, στόχους. Στη ζωή μας το λέμε επιμονή, ίσως γιατί φοβόμαστε να το πούμε με το πραγματικό όνομά του.

    ~ Βρίσκεσαι στην μέση της πρώτης σου περιοδείας. Πώς νιώθεις για αυτό; Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου για αυτό; Πώς σου φάνηκαν τα Γιαννιτσά;

    Η ενέργεια που απορρέει από την συναναστροφή μου με το κοινό, τους συνεργάτες μου, όπως είναι το Writer’s Agency Βookguru.gr , με την υπερ-δραστήρια εκδότριά μου την κυρία Ευαγγελία Τζιάκα αλλά και τον υπέροχο σε όλα του, τον ποιητή Λάζαρο Γκέτσιο που είναι από τον τόπο αυτόν, είναι καταπληκτική. Tα συναισθήματα που αποκόμισα από την παρουσίαση στα Γιαννιτσά είναι απερίγραπτα όμορφα. Ο κόσμος αγκάλιασε το βιβλίο μου. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συναναστραφώ με ομότεχνους και καταξιωμένους συγγραφείς όπως η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας Μαρία Ξανθοπούλου και η γραμματέας του Μαρία Ποπκιώση, στο καφέ της οποίας έλαβε χώρο η παρουσίαση. Η κοινωνική λειτουργός Ελένη Σταυρακάκη έδωσε τη δική της άποψη στο βιβλίο γεγονός που βοήθησε το κοινό να καταλάβει καλύτερα το έργο μου. !

    Στα Γιαννιτσά ήρθα με την αίσθηση μιας πανέμορφης εκδρομής αλλά και με μια αίσθηση ευθύνης στους ώμους μου. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι δεν είναι εύκολο να εκτίθεται κανείς σε κόσμο που δεν έχει ξαναδεί. Είμαστε όλοι μας ενώπιον του κοινού. Τα βλέμματα μας συναντιούνται. Τα χνώτα μας μπερδεύονται. Και εκεί, υπάρχει αυτή ακριβώς η μαγική σύνδεση. Αυτός είναι και ο σκοπός. Η πνευματική μας επαφή. Το βιβλίο θα μείνει. Η επαφή μας , όμως, είναι στιγμιαία. Για αυτό είναι και μοναδική…!

    ~ Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί σου;

    Το «7 θυσίες για το φιλί του» και εγώ , συνεχίζουμε για την παρουσίαση στη Δράμα στις 8/12 αλλά και στην Αλεξανδρούπολη στις 9/12 . Ακούραστη μετά από την Κύπρο και τα πανέμορφα Γιαννιτσά, θέλω να γνωρίσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ. Νιώθω πολύ περήφανη για τις συνεργασίες μας και δεν μπορώ να μην κάνω το καλύτερο που μπορώ , αφού το μυθιστόρημα είναι κάτι , όχι μόνο που αγαπώ, αλλά και που πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

    ~ Κλείνοντας και μια και έρχονται Χριστούγεννα, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τις σκέψεις σου ή και τις ευχές σου για την χρονιά που πέρασε;

    Θέλω να ζητήσω από τον συνάνθρωπό μου, λίγη ανθρωπιά παραπάνω. Σε αντάλλαγμα, υπόσχομαι να δώσω περισσότερη αγάπη από ότι συνήθιζα να δίνω. Ξέρω, δεν είναι εύκολο να αλλάζουμε συνήθειες. Είναι, όμως, πιο δύσκολο να γινόμαστε μισάνθρωποι. Ας διαλέξουμε, λοιπόν, τον εύκολο δρόμο: το Δρόμο της Αγάπης.






      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

      ΣΧΟΛΙΑ