close search results icon

Σταμενίτης: Η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία της ελληνικής ιστορίας είναι μια πρόκληση μελέτης

Σταμενίτης: Η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία της ελληνικής ιστορίας είναι μια πρόκληση μελέτης

Στην υποδοχή του Δημάρχου Πέλλας στην Αθήνα και την βουλή αναφέρθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης :

Με μεγάλη μας χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε την Παρασκευή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο, την Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Μυλοτόπου «ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ», κ. Κοσμόγλου, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμιανού Γιαννιτσών «Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ», κ. Γαβριηλίδου - Κίσσα, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, κ. Ισακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Φάκκα, καθώς και μέλη των Συλλόγων.

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την πολύεπιπέδη δράση των Συλλόγων και τη πολύ σημαντική συνεισφορά τους στη διάδοση των παραδοσιακών μας αξιών και στη διατήρηση της μνήμης.

fb-img-1664624892360.jpg


Η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία της ελληνικής ιστορίας είναι μια πρόκληση μελέτης των ιστορικών γεγονότων αλλά και ανάδειξης του μεγάλου επιτεύγματος της χώρας μας να ενσωματώσει στον εθνικό κορμό τους πρόσφυγες που έφθασαν στην Ελλάδα. Η σειρά των συνεδριάσεων που διοργανώνει η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο Προεδρείο για αυτήν την πρωτοβουλία.

Νωρίτερα είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου από την εκπρόσωπο του Τμήματος Ξεναγήσεων της Βουλής και να ενημερωθούμε για την ιστορία του αλλά και να θαυμάσουμε τα πολύ σημαντικά εκθέματα που συνδέονται με τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

Διονύσης Σταμενίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ