500

Whoops, something went wrong on our servers.

Error
500

Whoops, something went wrong on our servers.

close search results icon

Σταμενίτης:Έμπρακτο ενδιαφέρον για τον ιστορικό οικισμό των Τριών Ελάτων

Σταμενίτης:Έμπρακτο ενδιαφέρον για τον ιστορικό οικισμό των Τριών Ελάτων

Αίτημα για χρηματοδότηση μελέτης πολεοδόμησης της περιοχής Τριών Ελάτων Αλμωπίας κατέθεσε ο Διονύσης Σταμενίτης. Ο Βουλευτής δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον μαρτυρικό οικισμό, που καταστράφηκε από του Ναζί στο Β Παγκόσμιο πόλεμο. 

Συγκεκριμένα με δελτίο τύπου του Βουλευτή αναφέρεται:

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα πραγματοποίησα χθες, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσα το αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης για πολεοδόμηση της περιοχής των Τριών Ελάτων.

Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο ως μαρτυρικό χωριό που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς την περίοδο της κατοχής. Σήμερα οι απόγονοι των οικογενειών - κατοίκων του χωριού αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανοικοδόμησης στην περιοχή, καθώς οι πολεοδομικές υπηρεσίες τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να χτίσουν στα οικόπεδα που τους παραχωρήθηκαν μεταγενέστερα σύμφωνα με τον νόμο 3147/2003.

Συνεπώς, προκειμένου τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν από το Κράτος να αξιοποιηθούν από τους κατόχους αλλά και οι απόγονοι των κατοίκων να μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο τους, ζήτησα από τον Υπουργό την έγκριση χρηματοδότησης ώστε να συνταχθεί η απαραίτητη μελέτη πολεοδόμησης της περιοχής. Από την πλευρά του ο Υπουργός με ενημέρωσε ότι το αίτημα θα εξεταστεί και άμεσα οι υπηρεσίες θα απαντήσουν αν και με ποιόν τρόπο το Υπουργείο μπορεί να χρηματοδοτήσει τη μελέτη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ