close search results icon

Σταμενίτης: Προχωρούν οι εργασίες στο Νοσοκομείο Έδεσσας

Σταμενίτης: Προχωρούν οι εργασίες στο Νοσοκομείο Έδεσσας

Το Νοσοκομείο Έδεσσας επισκέφτηκε ο Διονύσης Σταμενίτης. Ο ΥφΑΑΤ επιθεώρησε τις εργασίες ενώ με ανάρτηση του αναφέρει 

Προχωράει η ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Έδεσσας - Ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτίριο του ΕΚΑΒ Έδεσσας


Σήμερα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Νοσοκομείο Έδεσσας, για το οποίο έχει εγκριθεί και έχει συμβασιοποιηθεί ήδη το έργο ανακαίνισης του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της μελέτης, η οποία αναμένεται να παραδοθεί από τον εργολάβο και σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες


Επίσης, επισκέφθηκα τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Έδεσσας, όπου ήδη διενεργούνται οι εργασίες ανακαίνισης και επισκευής του κτιρίου, με κονδύλιο (60.000 ευρώ) που έχει εγκριθεί το καλοκαίρι του 2023 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.  


Τα έργα αυτά έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης για την επισκευή και βελτίωση των επιμέρους τμημάτων χώρου υγιεινής και εφημερίου του κτιριακού συγκροτήματος. 


Σύντομα θα βρεθώ και στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, για το οποίο έχει επίσης εγκριθεί και συμβασιοποιηθεί το έργο ανακαίνισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» προβλέπονται παρεμβάσεις ανακαίνισης και στα τμήματα των χειρουργείων των δύο Νοσοκομείων. 


Συνολικά, ο προϋπολογισμός για ΤΕΠ και χειρουργεία του Νοσοκομείου Έδεσσας ανέρχεται στο ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ και για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών στα 3,3 εκατομμύρια ευρώ. 

fb-img-1711107440616.jpg



Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο προβλέπονται και έργα ενεργειακής αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού, βελτίωσης και ανακαίνισης για τα Κέντρα Υγείας Κρύας Βρύσης, Σκύδρας και Αριδαίας παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών τους, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 5 εκ. ευρώ. 


Βήμα βήμα αλλάζουμε την όψη των υποδομών του τοπικού μας συστήματος υγείας και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που γίνονται για ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) φιλοδοξούμε να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά τις υπηρεσίες υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ