close search results icon

Σταμενίτης: Το Φράγμα του Αλμωπαίου θα φέρει αναπτυξιακό πρόσημο

Με υπογραφή του ΥφΑΑΤ το μεγάλο αυτό έργο 

Σταμενίτης: Το Φράγμα του Αλμωπαίου θα φέρει αναπτυξιακό πρόσημο

Ο Διονύσης Σταμενίτης αναφέρθηκε στο Φράγμα του Αλμωπαίου. 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε 

Φράγμα Αλμωπαίου - Εκδόθηκε ο οριστικός πίνακας των αποτελεσμάτων της Δράσης 4.3.1. του ΠΑΑ που θα το χρηματοδοτήσει


74.983.000,00 εκ. ευρώ δημόσια δαπάνη


Προχωράμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα στα έργα που έχει ανάγκη η ελληνική ύπαιθρος και ο πρωτογενής τομέας προκειμένου να θωρακιστούν οι καλλιέργειες απέναντι στην κλιματική κρίση αλλά και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων, που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια. 


Για τον #Νομό_Πέλλας, είναι μια σημαντική ημέρα, καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία, από άποψη εξασφάλισης χρηματοδότησης, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την αγροτική παραγωγή και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Το έργο, που αποτελείται από δύο μέρη, προχωρά όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρώτο σκέλος του έργου (ταμιευτήρας) και μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ και πόρους από το ΥΔΩΡ 2.0 (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) το δεύτερο σκέλος του έργου (αρδευτικά).


Έχω ξαναπεί και το τονίζω πάλι ότι το έργο του Φράγματος του Αλμωπαίου αναμένεται να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον εμπλουτισμό των υδάτων αλλά και στην αντιπλημμυρική προστασία, με ιδιαίτερο αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ