close search results icon

Στεφάνι και λουλούδια στον ΟΣΕ για τους 57 νεκρούς των Τεμπών(video)

Μέλη του κλήρου και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης άφησαν στις ράγες όπου δεν έφτασε ποτέ το επιβατικό τρένο Intercity 62 λουλούδια.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής τρισάγιο στις ράγες του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης για τους 57 νεκρούς της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Μέλη του κλήρου και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης άφησαν στις ράγες όπου δεν έφτασε ποτέ το επιβατικό τρένο Intercity 62 λουλούδια και στεφάνι αφού αναγνώστηκαν τα ονόματα των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος.

Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου του διακόνου, εντός του κτιρίου του ΟΣΕ, παρουσία δεκάδων πιστών και συγγενών θυμάτων που έχασαν άδικα τη ζωή τους λίγο πριν την άφιξη της άνοιξης.

Με εμφανή συγκίνηση ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης διάβασε τα ονόματα των νεκρών και απευθύνθηκε στους πιστούς δίνοντας μήνυμα δύναμης.

«Αδιάκοπα θα μνημονεύουμε όλους όσους αγαπάμε. Η αγάπη μπορεί να καταργήσει το θάνατο. Κόλαση είναι να μην αγαπάς και να μη σε αγαπούν. Παράδεισος είναι η ενότητα και η αγάπη μας», δήλωσε στους πιστούς ο μητροπολίτης Βαρνάβας.

«Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας. Κύρια δουλειά της εκκλησίας είναι να μνημονεύει. Η δύναμή της είναι η θύμηση και η θύμηση ενεργοποιείται από την αγάπη. Ό,τι αγαπάς αυτό θυμάσαι», όπως πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πίστη και τη δύναμη της για την εκκλησία, ο μητροπολίτης Βαρνάβας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι είναι άραγε πίστις; Πίστη είναι άνευ όρων παράδοση στο σχέδιο του Θεού, είναι εμπιστοσύνη. Όμως η αδυναμία της πίστης χαρακτηρίζει τους περισσότερους από μας. Θα λέγαμε η αδυναμία η δική μας καθώς ανταμώνει με τη δύναμη του Θεού, οριοθετεί την πίστη. Πίστη είναι το μάτι μας που είναι θολό και δακρυσμένο. Πίστη θαρρείς είναι το χέρι μας που τρέμει. Πίστη είναι όταν το πόδι μας θαρρείς δεν βηματίζει σταθερά και σερνόμαστε στης απιστίας το χώρο».

Σημειώνεται ότι η επιλογή του χώρου του ΟΣΕ σύμφωνα με ενημέρωση της μητρόπολης είχε σημειολογικό χαρακτήρα, καθότι πρόκειται για τον τερματικό σταθμό του επιβατικού τρένου, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ