close search results icon

Στέφανος Νταούκας / Ροδάκινο: Για τον "ιό" κλαίνε, για την τιμή τσιμουδιά

Σχόλια "φωτιά" από τον Πρόεδρο του ΑΣ Επισκοπής "ο Αλέξανδρος". 

Παρέμβαση για τη φετινή τιμή του βιομηχανικού ροδακίνου κάνει ο Πρόεδρος του ΑΣ Επισκοπής «Ο Αλέξανδρος» Στέφανος Νταούκας, ζητώντας από τις βιομηχανίες «τιμή επιβίωσης 50 λεπτών».

screenshot-1-cqpCv.png

Αναλυτικά το κείμενα-παρέμβαση του Στέφανου Νταούκα:

«Μαύρα δάκρυα χύνει η ελληνική βιομηχανία κομπόστας για τον “ιό”. Επίσης κλαίνε τα στέκια τους γιατί θα μείνουν χωρίς δουλειά. Το έντονο ενδιαφέρον των αφεντικών της κονσέρβας εστιάζεται μόνο στην επερχόμενη μείωση της ποσότητας και πολύ πιθανόν της εξαφάνισης πλέον της πρώτης ύλης. Για την τιμή της φετινής παραγωγής τσιμουδιά. Μόνο διαδόσεις τρομοκρατίας. Αποθέματα περσινά, στασιμότητα στην αγορά, πόλεμοι, κρίση καταναλωτών κτλ… 

Κύριοι ήρθε η ώρα για το τέλος της εκμετάλλευσης. Από τη μία η ασυδοσία και η απληστία των μεγάλων κερδών κι από την άλλη το δυσβάσταχτο κόστος και ο ιός θα δώσουν τη χαριστική βολή. Κλαίει η ΕΚΕ γιατί θα χαθεί το ροδάκινο. Πληρώστε την αναδιάρθρωση μετά το ξήλωμα που θα πέσει φέτος από τα τεράστια κέρδη σας! Το κράτος θα αποζημιώσει μόνο για την καταστροφή και την έξοδο των παραγωγών από την ασύμφορη καλλιέργεια. Η κατάρα της ασθένειας θα γίνει ευλογία για χιλιάδες ροδακινοπαραγωγούς. Θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία και μέσα από την ανάγκη θα γίνουν νέες επιλογές εισοδήματος με άλλα προϊόντα. Το καρτέλ αυτό τελειώνει κύριοι! 

Τα κορόιδα τέλος! Φτάνει πια! Τα στέκια σας να αλλάξουν “δουλειά”. Το άλλοθι με την εποχιακή εργασία που προσφέρεται για 4-5000 χιλιάδες εργάτες περίπου για 2-3 μήνες τον χρόνο υπερκαλύπτεται με ατελείωτα προνόμια από την πολιτεία. Εποχιακά επιδόματα, ψευδοταμεία, επιδοτήσεις ατελείωτες στις ανεξέλεγκτες “επενδύσεις”, ΕΛΓΑ, DE MINIMIS κτλ… 

Ας δοθούν αυτά άμεσα στους εργάτες και στους παραγωγούς. Αφαιρείτε από τους παραγωγούς στα 400 εκατομμύρια κιλά που επεξεργάζονται 15 λεπτά το κιλό δηλαδή 60 εκατομμύρια για να δώσετε στους εργάτες 10-15 εκατομμύρια…ωραίος λογαριασμός…! Με ομολογία των ισολογισμών 2021 και 2022 οι βιομηχανίες παρουσίασαν κέρδη εκατοντάδες εκατομμύρια. 

Φίλοι παραγωγοί, κύριοι βιομήχανοι δώστε για φέτος τιμή επιβίωσης 50 λεπτών για να βάλουμε “όλοι” πλάτη. Ήρθε η ώρα για μια σοβαρή και τίμια συζήτηση. Άμεσα να υπογραφούν συμβόλαια με πενταετή διάρκεια όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία.

Με πολύ σεβασμό στον κόπο και στην αγωνία χιλιάδων παραγωγών Ημαθίας, Πέλλας, Λάρισας, Αμυνταίου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ